avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vizita la penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vizita la penitenciar

buna ziua
imi puteti spune daca legea interzice ca o persoana casatorita sa mearga in vizita intima la cineva la penitenciar,acea persoana nefiind sotul?
Cel mai recent răspuns: myhaela39 , utilizator 17:35, 3 August 2012
Nu cred să fie probleme , adulterul nu este incriminat. însă, partenera celui deţinut în penitenciar va trebui să dea o declaraţie pe propria răspundere că are cu deţinutul o relaţie ( asemănătoare celei a căsătoriei, adică de concubinaj, după cum zice în lege) , care a durat cel puţin 6 luni. Dacă partenera dă această declaraţie, şi şi-o asumă, vizita poate avea loc , în opinia mea. Adică , partenera ar putea fi căsătorită, dar despărţită în fapt de soţ. Cred că dacă face această dovadă, ar putea merge.
Dar vedeţi ce spune şi legea, touşi.

ART. 44
Condiţii de acordare a vizitei intime
(1) Pot beneficia de vizita prevăzută în art. 43 alin. (1) din prezentul regulament persoanele private de libertate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) sunt condamnate definitiv şi sunt repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate;
b) nu sunt cercetate sau în curs de judecată în alte cauze penale;
c) există o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie, sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi;
d) nu au beneficiat, în ultimele 3 luni anterioare solicitării vizitei intime, de permisiunea de ieşire din penitenciar;
e) nu au fost sancţionate disciplinar pe o perioadă de 6 luni, anterioară solicitării vizitei intime, sau sancţiunea a fost ridicată;
f) participă activ la programele de educaţie şi intervenţie psihosocială ori la activităţi productive.
(2) Pentru acordarea vizitei intime, partenerii trebuie să fi avut o relaţie similară relaţiilor stabilite între soţi de minimum 6 luni, anterior momentului solicitării vizitei intime. Solicitanţii vor da declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte îndeplinirea condiţiei.
(3) Pentru relaţiile între persoane private de libertate, existenţa relaţiei de parteneriat anterioară solicitării vizitei intime se dovedeşte prin vizitele efectuate între acestea, potrivit dispoziţiilor art. 40 din prezentul regulament.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita conjugala anonimdel anonimdel Buna ziua,iubitul meu este inchis preventiv de 6 luni,din ce am inteles are Dreptul la o vizita conjugala de 3 ore.nu suntem căsătoriţi,si as vrea aa stiu ... (vezi toată discuția)
Vizita conjugala la penitenciar ekaa_sil ekaa_sil Buna ziua, as vrea sa stiu daca iubitul meu poate beneficia de vizita conjugala la penitenciar,desi nu suntem casatoriti...si ce ar trebui sa facem pentru a ... (vezi toată discuția)
Vizita intima la penitenciar gainariumaria gainariumaria Daca esti minora pot avea acces la conjugal cu o persoana privata de libertate..?:\">Am 17 ani jumate.... (vezi toată discuția)