avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte necesare pt obtinerea autorizatiei de constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte necesare pt obtinerea autorizatiei de constructie

Buna ziua!
va rog sa ma ajutati cu un raspuns .
vreau sa obtin autorizatie de constructie pentru ridicarea unei locuinte P+M , in mediul rural .Arhitectul mi-a intocmit proiectul care contine:
a)piese scrise;
-anexa la cererea pt emiterea autorizatiei de construire;
-memoriu justificativ arhitectura;
-memoriu justificativ structura;
-deviz general.
b) piese desenate:
-incadrare in zona
-plan de situatie
-plan parter
-plan mansarda
-fatade
-plan invelitoare
-plan fundatie
-detaliu fundatiezid exterior si interior
-detalii sarpanta 1-2
De la primaria comunei spune ca este strict nececesar si:
- Studiul geotehnic,
-planse desenate cu instalatia electrica si sanitara
Acum vin cu intrebarea aceste documente sunt obligatorii sau nu ?
Se poate elibera AC cu aceste documente pe care vi le-am prezentat la care trebuie sa mai obtin avize de la -mediu, electrica apa?
in speranta unui raspuns va multumesc anticipat !


Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 21:47, 3 August 2012
Urmariti cu atentie cerintele primariei si veti duce lucrurile la bun sfarsit.Tot ce va cere este perfect legal, si apoi functie de specificul zonei anumite lucruri mai variaza si numai pe plan local se stie exact care este realitatea.
Primul pas pe care trebuia sa-l faceti era sa cereti certificat de urbanism pentru terenul pe care vreti sa construiti.Acolo cei de la primarie va spun ce avize trebuie sa obtineti si care sunt permisiunile si restrictiile din zona.Cu acest certificat de urbanism mergeati la proiectant iar acesta elabora DTAC(documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire), care spuneti ca deja este intocmita.Neaparat trebuie sa obtineti avizele solicitate din CU ,altfel nu se poate elibera AC.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
irina_stirbu2000, utilizator
Antescriitorii mei au in principiu dreptate: solicitati/obtineti certif. de urbanism (anterior autorizatiei), vedeti ce impune el si incercati sa respectati, plansele de instalatii alaturi de "piesele desenate" de arhitectura sunt obligatorii, avizele de retele (apa, curent, gaze...) sunt obligatorii, cel de mediu cred ca l-ati pus din greseala, el nu are nicio treaba cu o locuinta ci cu desfasurarea altor activitati cu impact de mediu. Oricum va sfatuiesc sa nu le puneti probleme de logica juridica/nejuridica autoritatilor ci sa va straduiti, formal, sa le respectati cererile, este in folosul dvs. (nu-ti pune mintea cu...ca o are mai odihnita decat a ta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism & autorizatie de construire mirceatomovici mirceatomovici Lucrez la o firma de productie publicitara si am de scos certificate de urbanism & autorizatii de construire pentru diverse locatii din Bucuresti si provincie, ... (vezi toată discuția)