avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere CEDO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere CEDO

Bună ziua
Se poate depune contestație la CEDO , împotriva unei sentințe penale rămase definitive în 2005 ? Au fost epuizate toate căile de atac , în 2005. Dar o serie de fapte intersante sau întâmplat în cursul proceselor, la toate nivelurile. Ex: inculpat și parte vătămată reprezentat de același avocat numit din oficiu, rezultatul expertizei medico-legale n-a fost luat în considerare, traducerea unui text (mărturia părții vătămate) constând din 19 propoziții în limba maghiară, s-a realizat prin 42 de propoziții în limba română și conținutul nu corespunde întocmai, etc...Dacă se cere revizuirea doasarului și indiferent dacă este admis ori respins ,se poate adresa la CEDO ? Dacă nu, ce șanse, metode mai sunt pentru a clarifica mai mult situația?
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Anett, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anett , utilizator 22:36, 5 August 2012
Dupa ce ati epuizat TOATE caile legale de aparare sau valorificarea drepturilor Dvs, va puteti adresa CEDO.
Adresa:
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Consiliul Europei
F-67075 Strasbourg CEDEX, Franţa
Tel: +33 (0)3 88 41 20 18
Fax: +33 (0)3 88 41 27 30.
Mulțumesc pentru răspuns. :) Sper că este posibilă. Înaintarea cererii în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a deciziei nu mai este o condiție?
Nu mai puteti face nimic in privinta hotararii din 2005 la CEDO ... ati depasit termenul de 6 luni prevazut de Conventie pentru a va adresa la CEDO:
Da, a trecut prea mult timp si plangerea se va respinge ca inadmisibila.
Mulțumesc pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua .sunt interesata doar sa stiu care est adresa de la strasbourg a drepturile omului. rodica_ingeras35 rodica_ingeras35 daca e cineva care stie cum sa apelez la curtea de la strasbourg .mi sa facut o nedreptate intrun proces.[quot] (vezi toată discuția)
Adresa cedo sama sama buna, daca cineva are adresa de la CEDO, il rog din sflet sa imi dea si mie adresa. multumesc mult. (vezi toată discuția)