avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Caini comunitari
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Caini comunitari

buna seara!
traiesc in mediul rural si in incinta casei mele este un loc de joaca pt. copii, unde se aduna multi copii mai ales pe timpul verii
din pacate exista si doi caine bolnavi - raie ,.... care dupa parerea mea pun in pericol sanatatea copiilor!
cainii stau jos copii mai cad... e de-a dreptul scarbos si la felul cum arata!
daca adresez o cerere primariei semnatata de mai multi parinti e in regula , adica e de competenta lor sa ia anumite masuri in aceasta privinta?

va multumesc

Cel mai recent răspuns: cosminelle , utilizator 12:52, 6 August 2012
Pai ce cauta cainii raiosi in incinta casei d-voastra unde vin copii sa se joace? Caci dupa cum citesc scrie "in incinta casei mele"...Si daca tot sunt in incinta casei d-voastra cred ca este de datoria d-voastra sa chemati veterinarul si sa ingrijiti cainii.
m-am exprimat gresit , parcul e foarte aproape de casa si , intr-adevar intra destul de des in curte!
nu sunt ai mei , sunt abandonati si un vecin ia tot hranit

va multumesc

Nu ati precizat daca pe dvs va deranjeaza prezenta cainilor sau aspectul ca acestia sunt bolnavi
Aveti 2 variante,conditionate de interesul dvs de solutionare
1- Aveti posibilitatea de stropit zona respectiva cu solutie care se gaseste la orice unitate veterinarale
2-Varianta sesizarii autoritatii locale,care sincer greu va desfasura demersuri concrete la acest moment
am si eu 2 copii sin sunt ingrozita la gandul ca ar putea lua ceva boli. am vb. si cu veterninarul ni vrea sa faca nimic.

multumesc!
Chiar daca va loviti de dezinteresul factorilor in drept sa intervina,este in interesul dvs sa desfasurati demersuri pentru a va asigura ca acei caini nu constituie un focar de infectie.
Repet ,cu efort minim,aveti posibilitatea sa nu apelati la masuri extreme,sa stropiti zona unde se joaca copii astfel incat sa indepartati eventualitatea raspandirii de factori nocivi acestora

Alte discuții în legătură

Copil 6 ani muscat de cainii unui "om" edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Duminica nepoata-mea, 6 ani peste cateva zile, ia bicicleta cu voie sa mearga la bunica, 500 m in sat, pe carare, din curtea unui bar a unei d-ne ... (vezi toată discuția)
Loc de joaca in spatiu comun al blocului DLucian DLucian Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie: Locuiesc la parterul unui bloc si am 60mp de gradina. Langa aceasta, gradinata de ... (vezi toată discuția)
Gradinita in fata casei mele CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua, Locuiesc la curte, pe o straduta linistita. Era linistita, pana cand in imobilul vecin s-a deschis o gradinita particulara. Este un zgomot ... (vezi toată discuția)