avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate copil 6 ani muscat de cainii unui \"om\"
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

copil 6 ani muscat de cainii unui "om"

Buna ziua!
Duminica nepoata-mea, 6 ani peste cateva zile, ia bicicleta cu voie sa mearga la bunica, 500 m in sat, pe carare, din curtea unui bar a unei d-ne ce-a adunat cca 20-30 caini, si acasa, au iesit cativa, a trantit-o, tarait-o, muscaturi pe picioare si fese, sunat la 112 venit salvarea, spital, lesina mereu, e-n stare de soc, d-na respectiva sustine ca nu-s cainii ei cu toate c-au iesit din curtea ei, ca, copilul i-a provocat cu toate ca cca 10-15 persoane au mai fost muscate-n sat, intimidari ca asistenta sociala poate lua copilul, ca l-au lasat nesupravegheat pe drum. DPDV legal, ce masuri se pot lua impotriva ei? Ce risca parintii? sau Ce se poate face ca pe viitor sa nu mai pateasca si alti adulti, copii la fel?
Cel mai recent răspuns: edyeduardo2004 , utilizator 20:35, 12 Mai 2016
In conditiile in care este vorba despre 20-30 de caini ,fara expertiza medicala este greu de precizat cainele vinovat
Trebuie atent analizat cui apartin cainii,daca d-na poate fi trasa la raspundere pentru eveniment
Totodata trebuie atent analizata si varianta referitoare la provocarea cainilor,tipete,aruncare de bete,pietre,etc
Daca se confirma ca minorul a fost lasat nesupravegheat parintii risca, in extremis sa fie decazuti din drepturi
Pentru ca in viitor sa nu se mai repete astfel de evenimente ,trebuie temeinic clarificat statutul cainilor daca sunt detinuti de catre o anumita persoana,eventual sesizat autoritatile pentru cercetari temeinice
cainii sunt in curtea ei, nu pot fi decat ai ei, provocati cum?! odata ce-s in curtea ei si ies in strada si ataca, poarta deschisa fiind bar
edyeduardo2004 a scris:

provocati cum?!

Cainii,mai ales daca sunt mai multi la un loc,au comportament specific
Comportamentul cainilor este conditionat de mai multi factori,caldura,perioada patrupede,varsta si greu de prevazut cum reactioneaza la anumiti stimuli
Copii pot sa aprecieze ca se joaca si alearga in zona cainilor,acestia pot avea comportament diferit fie sunt indiferenti ,fie pot aprecia ca persoana reprezinta un pericol,zgomotele,alergatul acestora pot fi apreciate de catre caini drept incalcare a habitatului lor,motiv pentru care pot deveni agresivi
Ati vazut vreo data caini care alearga sa muste rotile de la masini ??
Trebuie sa cunoasteti ca patrupedele detin anumite simturi mai dezvoltate=miros,auz,dar si deficiente ,respectiv nu disting culorile,motiv pentru care in multe situatii prezinta comportament mai greu de inteles de catre aceia care nu cunosc indeaproape structura,caracterul,variantele de manifestare
Sunt situatii in care cainii pot prezenta comportament de neinteles inlusiv fata de proprietari/detinatori

Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
ynocentta, utilizator
cainii sunt in curtea unui bar, la toata lumea latra insistent, poarta e deschisa, pe mai multi i-a prins de pantaloni, muscat, alearga dupa oricine trece pe strada, fie pe jos, pe bicicleta, caruta, masina, sesizari sunt mai multe la politie, dar sotul e politist la pensie... nu s-a luat nici o masura, copiii in sat merg singuri la scoala, sa inteleg ca, in cazul asta o reclamatie ca i-a mutilat copilul, ii poate lasa fara el?
edyeduardo2004 a scris:

sa inteleg ca, in cazul asta o reclamatie ca i-a mutilat copilul, ii poate lasa fara el?

In cazul unei reclamatii,reclamantul detine obligatia legala sa probeze acuzele

Alte discuții în legătură

Copilul meu a fost muscat de cainele vecinilor in strada si fapta a fost clasata ca fapta nu exista r.bobo.r r.bobo.r Buna seara.La incepul lunii lui septembrie copilul meu aflanduse in fata imobilului la joaca pe strada pe care locuiesc a fost atacat pe trotuar de cainele ... (vezi toată discuția)
Caine de paza, raspunderea proprietarului Vipera78 Vipera78 Sa presupunem ca o persoana patrunde in curtea casei unde se afla un caine de paza, pe poarta este afisat un sticker cu \"Atentie caine periculos\", persoana ... (vezi toată discuția)
Muscatura caine cetatean pe strada cataro2002 cataro2002 Buna ziua, Am o problema mare zic eu, un cetatean a fost muscat in afara curtii mele de catelul meu maidanez scapat din curtea mea cu lant cu tot. Eu ... (vezi toată discuția)