avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prima casa

Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu un raspuns: daca sotul meu are o casa cumparata inainte de casatorie prin programul prima casa trecand 2 ani de la achizitionare, casa poate fi trecuta si pe numele meu? Specific faptul ca legea interzice vanzarea timp de 5 ani. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:28, 8 August 2012
Vanzarea este interzisa intre soti. Termenul acela se refera la alte persoane....
Puteti schimba actualul regim matrimonial in regimul comunitatii conventionale
In cadrul acestui regim, sotii pot conveni asupra includerii in comunitate a unor bunuri proprii si a datoriei aferente.
Va trebui sa apelati la un notar sa aflati procedura si costurile. Veti apela si la banca si la fond pt a-si da acordul.
gi_jane2 a scris:

Puteti schimba actualul regim matrimonial in regimul comunitatii conventionale
In cadrul acestui regim, sotii pot conveni asupra includerii in comunitate a unor bunuri proprii si a datoriei aferente.
Va trebui sa apelati la un notar sa aflati procedura si costurile. Veti apela si la banca si la fond pt a-si da acordul.

Deci, tot nu am inteles, pana la urma casa poate fi trecuta si pe numele meu, sau trebuia sa astept sa treaca cei 5 ani?
unmoeglich a scris:

Vanzarea este interzisa intre soti. Termenul acela se refera la alte persoane....

Va multumesc pt raspuns..pai si atunci cum se poate proceda?
Va rog nu citati inutil mesajele carora raspundeti si folositi butonul " editeaza" cand aveti de completat un mesaj, nu postati mesaje consecutive.

Nu aveti legatura cu cei 5 ani pt ca nu vindeti

Alte discuții în legătură

Comuniune de bunuri/copropietari serendipity18 serendipity18 sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani de zile. Am optat pentru comuniunea de bunuri. Acum facem demersurile pentru achizitionarea unei case si sotul meu ar ... (vezi toată discuția)
Achizitie bunuri proprii, in timpul casatoriei cu acord Tudoreanu Tudoreanu Buna seara, exista posibilitatea redactarii unui act intre soti, care au proprietate comuna, ca in baza acrdului unuia dintre soti, celalat sa poata ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare imobil Camelia Iszli Camelia Iszli Se poate face act aditional la un antecontract de vanzare cumparare a unei case (incheiat la notar), in care sa se treaca ca va fi proprietar (la data trecuta ... (vezi toată discuția)