avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cum ar trebui sa fie dreapta politica a Romaniei !
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cum ar trebui sa fie dreapta politica a Romaniei !

Consider ca dreapta politica din Romania este una slabita, dezbinata si purtata de valul de interese ale unor grupuri de interese restranse care nu accepta persoane noi decat sub beneficiul unor contributii consistente si care nu poate duce decat la nevoia pur economica de a recupera sumele investite , cu prioritate .

Cei care sunt membrii din perioada 1990-2012 si-au sacrificat pozitia prin cele realizate, in acceptiunea celor care au o perceptie deformata asupra realitatii( si care actualmente imbratiseaza coalitia dominata de stanga politica )

Este nevoie de o dreapta , DREAPTA, cu oameni competenti, corecti, perseverenti, muncitori si care plaseaza interesul general deasupra celui personal.

Este nevoie de o dreapta care sa asculte si sa cantareasca opiniile contrare si sa le adopte cand sunt bune , sau sa le contracareze cu argumente logice bazate pe realitatea cotidiana cand nu se preteaza ca solutie!

Consider ca dreapta nou formata trebuie sa-si indrepte ochii asupra electoratului detasat de politica, catre cei care umbriti de scarba si usor manipulabili au ales PPDD si acei care fortati de val sunt in PNL, dar utopic in coalitie cu PSD.

Noua dreapta trebuie sa invete sa coabiteze si sa negocieze echilibrat cu stanga , plecand de la un scop comun interesul general al ROMANIEI .

Consider ca o "dreapta sanatoasa" poate impune pe termen lung o "stanga sanatoasa" si astfel se creaza echilibrul atat de necesar spre a dezvolta Romania !



Cu stima!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:38, 6 August 2012
Dreapta romaneasca trebuie sa se debaraseze de oamenii compromisi in ochii electoratului.

Si in "stanga" si in "dreapta" exista oameni duplicitari si cu "interese" personale si de grup, oameni care sar in barca cealalta cu prima ocazie, iar aici sunt vinovate ambele parti, si cei de la care "se pleaca" si cei care "ii primesc" deoarece fenomenul este reciproc.

Schimbarea "orientarii politice" dupa cum bate vantul este una din cauzele principale ale situatiei politice actuale din Romania.

Pana cand cele doua parti politice antagonice nu se vor "curata" de astfel de oameni, Romania nu va putea avea o scena politica sanatoasa.

Scena politica ar fi fost si ar fi "sanatoasa" in conditiile in care Romania ar fi sau va fi condusa de un presedinte mediator in adevaratul sens al cuvantului, de un presedinte nepartinitor, de un presedinte conciliant, de un presedinte care sa fie onorat de aceasta functie.

O tara poate progresa numai prin programe de dreapta, programele sociale sunt "boala" dezvoltarii unei tari.
Cand nu o sa mai existe "politicieni de profesie" , traseism politic/ "liber-schimbisti", politicianul care lucreaza in interesul alegatorului conform principiului "dupa mine potopul" o sa putem discuta in concret care-i dreapta si care-i stanga. Acum sunt doar inscrisi in partide diferite dar fac afaceri impreuna. Teoretic, stim care sunt conditiile exercitarii unei politici de dreapta, dar practic exista doar politica interesului propriu......iar cei cativa politicieni care mai doresc sa faca ceva pentru plebe se trezesc cu "pumnul in gura"....ori faci afaceri cu grupul de interese....ori iesi din politica.
Daca discutam de dreapta si stanga politica din Romania, asa cum vad ca se incearca corect si-n primul mesaj postat pe aceasta tema, se poate discuta doar de doua partide solide si serioase care dupa '90 au ramas fiecare fidele doctrinelor lor. Acestea sunt PSD-ul partid de stanga si PNL-ul partid de dreapta.
Aceste partide nu si-au tradat doctrina fiind unul de centru-stanga iar celalalt de centru-dreapta.
Sigur ca mai sunt incercari mai la stanga sau mai la dreapta si-acest fapt intareste pozitia celor doua partide de centru stanga si respectiv centru dreapta.
La acest extreme (fara a fi partide extremiste) au fost PNTCD (dreapata) si PRM (stanga).
Celelalte partide, partidulete, aliante, formatiuni facute la suparea sau la bucurie, sunt formatiuni intamplatoare, conjuncturale sau mici greseli umane. Acestea s-au chinuit adesea sa-si depaseasca conditia si pragul pentru a intra in parlament.
Si-au fost perioade cand unele au si reusit.
Poate cel mai bun exemplu este aparitia PD-ului si ceea ce s-a intamplat cu el. PD-ul s-a constituit prin desprinderea din PSD la suparare. PD-ul partid de stanga atat in interior cat si in exterior, a facut aliante cu oricine numai sa castige in alegeri. Cand a facut alianta DA cu PNL-ul aveu o cota de doar 1/3 fata de PNL. O alianta cumva impotriva firii, fiind unul de stanga si altul de dreapta.
Dar, pentru ca nu dadea bine sa fii de stanga (stanga romaneasca era considerata comunista sau neocomunista), PD-ul s-a declarat ca fiind de dreapta, chiar daca membrii sai erau din vechea stanga, alaturandu-se apoi dreptei europene...

Asa ca dreapta romaneasca este reprezentata, nu numai declarativ dar si prin fapte si politica, de un partid cu radacini adanci in istoria noastra PNL-ul.
Stanga este reprezenta de PSD, un partid solid, cu resurse de a se adapta la schimbarile epocii actuale, cu oameni experimentati dar si cu oameni noi si plini de energie.
Conjunctural aceste doua forte au constituit o alianta in efortul de a gestiona mai bine Romania ce trece printr-o criza economica (dealtfel accentuata de criza globala), criza sociala si morala (crize nascute si dezvoltate doar in interiorul societatii romanesti).
Sunt optimist si cred intr-o schimbare in bine, in coabitarea dintre cele doua partide, unul de stanga si altul de dreapta, avand totusi ceva comun, adica centrul care-i face mai moderati si pe unii si pe altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Ne resemnam sau vrem sa invingem !!! Walther Walther Dupa jumatate de secol de intuneric in ’89-’90 a fost un moment cind puteam sa aducem izbavirea, sa terminam cu batjocura, na fost sa fie, revolta ... (vezi toată discuția)
O tara cu presedinte independent miluc miluc Romania are nevoie mai mult ca oricand de un presedinte INDEPENDENT si cand spun asta vreau sa zic ,nu independent de stanga ori dreapta,ci un presedinte in ... (vezi toată discuția)