avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Legea invatamantului
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Legea invatamantului

buna ziua, felicitari pentru forum

Am urmatoarea speta:

In 1999, am inceput cursurile de filozofie si stiinte politice (dubla specializare) la Universitea Al. I. Cuza (de stat) din Iasi la ID- 5 ani- cu plata. Am terminat si sustinut licenta in 2006 - in total cam 20 de licentiati. Potrivit celor spuse de reprezentantii universitatii - decan filozofie - rector - , specializarea mea ( filozofie si stiinte politice) nu a fost acreditata. Acum ei nu ne pot elibera diplomele pe dubla specializare pentru ca nu sunt acreditati. Situatia legala oferita de facultate a fost ca pot sa ne elibereze diploma pe filozofie antebologna si cu un supliment de diploma pentru stiinte politice. Apoi au spus ca cine doreste sa termine si stiintele politice trebuie sa se inscrie la stiinte politice in anul 1 iar prin echivalare de examene sa ajunga direct in anul 3 + cateva diferente (7 sau 8) si apoi sa sustina examenul de licenta, astfel se va ajunge a diploma in sistem bologna (3 ani).
Reprezentantii universitatii au invocat faptul ca ministerul a dorit lichidarea nu stiu cator facultati cu dubla specializare, noi ramand in aer - eram deja in anul 3 cand s-a aflat raspunsul negativ de la minister. Cu toate astea,dubla specializare si-a continuat activitatea (ca si cum nimic nu s-a intamplat) am dat examene cat pentru 3 facultati +restante+bani+timp pierdut.
Intrebarea mea este ce as putea obtine daca ii chemam in judecata. Noi nu vrem bani ci vrem ceea ce ni se cuvine. Vrem diploma cu dubla specializare. Au spus ca pentru a avea dubla specializare este nevoie de un HG, care in orice caz nu poate avea retroactiv. Unii dintre noi au facut si masterul pe stiinte politice in baza acelei adeverinte avand dubla specializare.. acuma ei nici nu au diploma pe stiinte politice.
Ce sa facem? Ce putem obtine in instanta si cum?
banuiesc ca o obligatie de a face pe legea contenciosului ar fi mai indicat, problema este intr-adevar destul de complicata insa in baza legii invatamantului Legea Invatamantului 84/1995 art.67 alin. 3
Absolventii care au promovat examenul de licenta primesc titlul de licentiat in profilul si specializarea urmate. Trebuie urmarita pozitia oficiala a ministerului si banuiesc ca nu sunteti singurii care aveti aceasta problema chiar in profilul specificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In proces cu facultatea GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN AS DORI SA STIU DACA POT SA DAU FACULTATEA IN JUDECATA. ROG URGENT RASPUNS.:stunned: IN ANUL 2000, PENTRU CA IMI DOREAM FOARTE MULT SA STUDIEZ PSIHOLOGIA, AM ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare diploma de licenta Mariucas Mariucas Buna ziua, va scriu in intentia de a gasi un raspuns problemei pe care o intampin. Am terminat cursurile facultatii de limbi straine, specializarea ... (vezi toată discuția)
Og nr. 10/2009 poate fi aplicata retroactiv? iulia1971 iulia1971 Buna ziua am terminat cursurile Faculltatii de psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, sistem Bolognia in anul 2009 la ID.In iulie 2009, am sustinut ... (vezi toată discuția)