In momentul acesta desfasor activitati de consultanta IT (CAEN 6202).
Pe langa aceasta, as dori sa deschid un magazin online pentru comercializarea de diverse bunuri de consum (fara legatura cu activitatea de IT). Din cate am inteles codul CAEN pentru aceasta activitate este 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
Ati putea sa imi spuneti care este procedura de adaugare a acestei noi activitati?
Presupun ca trebuie facuta o cerere la ONRC. Mai sunt si alti pasi in afara de acesta?(anaf, sanatate, pensie?)
1)Ati putea sa imi spuneti, va rog, care este procedura la ONRC? Ce trebuie depus?
2)La ANAF ce declaratii trebuie depuse cu aceasta ocazie? Venitul din prima activitate este impozitat la norma de venit. Noua activitate nu se incadreaza la norma de venit ci la venit real. Ce trebuie facut in acest caz?
La registru va duceti personal cu vechiul constatator si completati niste formulare pentru adaugarea noii activitati si pentru autorizarea ei. Pentru partea fiscala poate va raspunde un contabil, pentru ca in situatia in care sunteti nu se mai potriveste ceea ce v-am spus mai sus.