avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Adaugare activitate PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Adaugare activitate PFA

Buna ziua -

In momentul acesta desfasor activitati de consultanta IT (CAEN 6202).

Pe langa aceasta, as dori sa deschid un magazin online pentru comercializarea de diverse bunuri de consum (fara legatura cu activitatea de IT). Din cate am inteles codul CAEN pentru aceasta activitate este 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

Ati putea sa imi spuneti care este procedura de adaugare a acestei noi activitati?

Presupun ca trebuie facuta o cerere la ONRC. Mai sunt si alti pasi in afara de acesta?(anaf, sanatate, pensie?)

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 15:11, 6 August 2012
Desigur, primul drum este la registrul comertului, in rest din punct de vedere fiscal, veniturile se insumeaza, nu trebuie facut nimic in plus.
Multumesc mult pentru raspunsul rapid.

As mai avea cateva nelamuriri:

1)Ati putea sa imi spuneti, va rog, care este procedura la ONRC? Ce trebuie depus?

2)La ANAF ce declaratii trebuie depuse cu aceasta ocazie? Venitul din prima activitate este impozitat la norma de venit. Noua activitate nu se incadreaza la norma de venit ci la venit real. Ce trebuie facut in acest caz?

Va multumesc anticipat.

La registru va duceti personal cu vechiul constatator si completati niste formulare pentru adaugarea noii activitati si pentru autorizarea ei. Pentru partea fiscala poate va raspunde un contabil, pentru ca in situatia in care sunteti nu se mai potriveste ceea ce v-am spus mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare cod caen norma reala la pfa norma de venit hanaichi hanaichi Buna ziua - In acest moment desfasor activitati de consultanta IT prin PFA, acestea incadrandu-se la norma de venit. Incepand din luna septembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Pfa cu mai multe caen-uri? adina.s adina.s Buna searaa, Momentan detin PFA pentru prestari servicii web si prelucrare date. Doresc sa pornesc o mica afacere online, si anume comenzi/livrari flori. ... (vezi toată discuția)
Pfa -extindere activitate valit valit Am PFA - cu cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei (norma fixa de venit) platitor de TVA din luna decembrie anul 2010. Doresc sa-mi ... (vezi toată discuția)