avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pierdere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pierdere titlu de proprietate

Salut!
Imi poate spune cineva ce ar trebui sa fac pentru a dobandi un duplicat al unui titlu de proprietate, in cazul pierderii originalului?:(
Cel mai recent răspuns: HVAC Control , Consultant protectia mediului 12:54, 21 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!:)
~ Conținut șters la cerere ~
Un exemplar din titlul de proprietate se afla la cadastru si poate fi ceruta copie legalizata.
Daca e sa vorbim strict la obiect, ar trebui procedat cam asa:
- se merge la Monitorul Oficial al Romaniei si se declara pierdut titlul de proprietate (trebuie sa mearga titularul/mostenitorul acestuia);
- adeverinta de la primaria care l-a eliberat cum ca lui X i s-a eliberat TP-ul respectiv, la ce data;
- cu dovada de la Monitorul Oficial, cu adeverinta de la primarie, cu copie a actelor de stare civila (eventual certificat de mostenitor, daca este cazul) se merge la Comisia judeteana de fond funciar din cadrul Prefecturii judetului unde se afla situat terenul si se depune cerere pentru emiterea unui duplicat.
OCPI nu elibereaza copie legalizata a titlurilor de proprietate; acolo se afla doar cotorul titlului, nu un al doilea exemplar al acestuia.

Alte discuții în legătură

Tp - pierdut gigelas gigelas Buna seara, Un Titlu de Proprietate,original,asupra unui teren,s-a pierdut. Cum se mai poate obtine un duplicat original,care sa fie valabil in fata ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate georgetra georgetra Buna ziua! Am facut acum un an succesiune dupa bunicii mei decedati. Titlul de proprietate pentru casa si teren agricol s-a pierdut. La aceasta proprietate ... (vezi toată discuția)
Duplicat titlu de proprietate anapopescu23 anapopescu23 Dorim sa deschidem masa succesorala. Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatei. Am obtinut anexa 24 de la primarie, insa ne lipseste un titlu de ... (vezi toată discuția)