avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

buna ziua...am mai postat in trecut aceasta intrebare si nu am primit nici un raspuns...as dori sa aflu daca am achizitionat uin autovehicul din germania si doresc sa il inmatriculez la noi in tara as putea face asta fara sa platesc taxa auto..am discutat cu cineva si mia zis ca pot face asta doar daca dau statul in judecata...stiu ca exista o decizie a Curtii Europene de Justitie prin care taxa auto(sau taxa de mediu cum e cunoscuta la noi) nu este legala...daca aveti cunostinte in aceasta problema va rog sa ma ajutati si pe mine...sunt interesat mai exact de etapele pe care ar trebui sa le urmez pt a rezolva aceasta problema...
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 19:07, 10 August 2012
Da, se poate ,dar numai pe calea instantei de judecata. trebuie facuta dupa o cerere prealabila o actiune in instanta prin care sa solicitati inmatricularea fara plata taxei.
Mai nou guvernul promite ca va scoate taxa, si nu inteleg unde traim pentru ca tot guvernul a mentionat ca va returna bani incasati pe taxa auto pentru a evita pierderi la buget, dobanda la bani si chieltuieli de judecata, e.t.c, daca guvernul a suspendat taxa oficial de ce trebuie sa mai platim??? pentru ce??? juridic cred ca poate explica cineva competent???
normal daca taxa este suspendata nu mai trebuie platit nimic, dar aici e Romania#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea taxei de mediu eligeo66 eligeo66 Buna ziua!Doresc sa achizitionez un autoturism care a fost inmatriculat in 2010 prin evitarea platii taxei(a dat serviciul de inmatriculari in judecata inainte ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2008 bogdan1485 bogdan1485 Buna seara. Am platit taxa auto pentru un autoturism achizitionat din Germania in data de 12.02,2008. Se mai poate recupera aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Oug nr 1/2012 catimicu catimicu Buna ziua , De curand am achizitionat un autoturism opel corsa an de fabricatie 1998. euro 2 adus din Germania. Vreau sa- l inscriu in circulatie. Din cate am ... (vezi toată discuția)