avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiinare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiinare societate comerciala

buna ziua.
va rog sa ma aj.cu un raspuns.
la infiintare soc. com. la onrc se mai pot infiinta firme platitoare de tva sau acum se infiinteaza toate neplatitoare de tva si devin platitoare atunci cand aj la 220.000 lei?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:30, 8 August 2012
O societate care se constituie se poate inregistra in scopuri de TVA inca de la infiintare. Etapele privind inregistrarea le gasiti in Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2795 din 2011 privind criteriile pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA. Astfel, o societate se poate inregistra fie la infiintare (inainte de a incepe activitatea), fie ulterior (dupa inceperea activitatii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate srl-urile nou infiintate sunt obligatoriu neplatitoare de tva? adela05 adela05 Toate SRL-urile se infiinteaza automat ca neplatitoare de TVA? Si cum se procedeaza ca sa devina platitoare de TVA? Multumesc (vezi toată discuția)
Tva raluca constantinescu raluca constantinescu Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: O societate infiintata in anul 2011( declarata ca fiind neplatitoare de TVA la infiintare)nu are ... (vezi toată discuția)
Functionare firma lorellay lorellay Buna ziua, Mi s-a spus ca din februarie 2012, nu mai poti face nimic pe firma..vanzari, achizitii.. pana nu mergi la finante. Cica nu te mai declari la ORC ... (vezi toată discuția)