Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu un raspuns. Inspectorul de specialitate gr.II din cadrul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat- Consiliul Local este functionar public?
Legea nr. 188/ 1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata
da. profesia de inspector de specialitate este considerata ca facand parte din categoria functionarilor publici.
Ma scuzati ca insist. Am citit pe acest formul in mai multe discutii ca functionarii publici nu au CIM. Eu am CIM si sunt angajat inspector de specialitate gr.II in cadrul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat.
Concluzia care ar fii: functionarii publici au sau nu CIM???
Intr-o institutie publica exista atat functionari publici, care au raport de serviciu, cat si personal contractual, care au CIM; probabil ca Dvs sunteti contractual; cind v-au angajat, pe pe post ati concurat, de functionar public sau contractual?
DIFERENTA INTRE UN FUNCTIONAR PUBLIC SI UN SALARIAT CONTRACTUAL DINTR-O INSTITUTIE PUBLICA ESTE ACEEA CA FUNCTIONARUL PUBCLIC ESTE INSCRIS IN CORPUL FUNCTIONARILOR PUBLICI DIN ROMANIA PRIN ANFP, SI TREBUIE SA RESPECTE STATUTUL FUNCTIONARILOR PUBLICI, IAR PERSONALUL CONTRACTUAL DIN INSTITUTIILE PUBLICE NU ARE ACEASTA CALITATE.
inspectorul de specialitate se regaseste si in nomenclatorul functionarilor publici dar si in cel al personalului contractual (OG 10/2008). Intrebati la serviciul de resurse umane. Alte repere : nivelul de salarizare, codul functiei din CIM (daca aveti) sau din fisa postului