avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... fosa septica vs statie de epurare vs fosa betonata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

fosa septica vs statie de epurare vs fosa betonata

As dori sa stiu daca in Romania anului 2012, intr-o localitate ilfoveana, pe o strada particulara cu case nou construite, este permisa "fabricarea" unei preudo-fose prin saparea unei gropi, betonarea ei si promisiunea proprietarului ca o va vidanja o data la 2-3 luni, in conditiile in care, pe aceeasi strada toate casele au fose septice sau statii de epurare (conform legislatiei in domeniu). Asa-zisa fosa este sapata in curtea respectiva, deci nu pe spatiul comun pe care il reprezinta strada. Daca este ok, nu mai am nevoie de alte sfaturi, daca nu este ok, care sunt masurile care pot fi luate.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: IONUTECO , utilizator 18:16, 12 Februarie 2017
O fosa septica se poate realiza si din beton.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Realizarea acesteia este conditionata de emiterea in prealabil a autorizatiei de constructie, in baza legii 50/1991, cu modificarile si completarile ulterioare.
[ link extern ] /
Primaria, prin structura de urbanism si Inspectia de stat in constructii au atributii de monitorizare a modului de aplicare a L.50/1991.
Promisiunea proprietarului este credibila. Excesul de apa uzata il va determina sa isi respecte cuvantul dat !
Dumneavastra decideti pentru mentinerea unei relatii de buna vecinatate !
:luck:
indiferent de varianta aleasa (cea cu construirea e foarte costisitoare, presupune timp, avize ....) nu mai e nevoie de vidanjare si nu mai sunt mirosuri s.a.m.d. .... totul e sa se vrea sa se achizitioneze acest produs - Diavolina
[ link extern ]
Nu e voie fosa de beton. Poate a facut un bazin vidanjabil, ceea ce e altceva.
Trebuie statie de epurare cu evacuarea apelor conform NTPA001 si avizului primit de la Apele Romane.
Problema nu e ce ai in curte- fosa, statie de epurare, ci ceea ce faci cu apa ce rezulta in urma epurarii.
Daca o scoti afara fara a respecta NTPA si avizul de mediu primit esti pasibil de amenda.
Legat de aceasta problema, detin fosa septica tip Imhoff cu certificat de conformitate conform normelor in vigoare care devarsa apele uzate in panza freatica prin camp de drenaj, firma de unde am cumparat-o sustine ca montarea unei astfel de fose nu necesita autorizatie de constructie daca e montat corespunzator dar primaria este de alta parere, conform legea 50 /91 actualizata trebuie autorizatie de constructie ca si pt. o cladire. Pana la urma este o oala de plastic bagat sub pamant in care intra si ies niste tevi. Ma poate lamuri cineva?
Conform legii trebuie montata o fosa septica ecologica certificata si testata pentru a verifica daca este conforma cu norma Europeana SR-EN 12566-1,in general colaborez cu firme care prezinta astfel de certificare ca:[ link extern ] /
Mai nou in blocul comunitar nu se mai accepta decat statii de epurare rezidentiale cu eficienta mare(practic apa epurata poate fi reutilizata la udatul gradinii,spalatul masinii,etc).
De aceea va recomand ca sa fiti siguri ca nu trebuie sa cheltuiti banii inca o data in viitor sa montati o statie de epurare,urmatoarele sunt printre cele mai eficiente produse in Romania:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)
Apa potabila cu miros fecaloid mika-le mika-le Buna ziua. Am o intrebare, daca se poate. Apa noastra potabila miroase a fecale. Langa grupul nostru de pompare (doua blocuri) a fost construita acum ... (vezi toată discuția)