avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... VA ROG AJUTATIMA!!!!!!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

VA ROG AJUTATIMA!!!!!!!!!!!!!!!!

Buna ziua!Ma numesc Mihai si am 22 de ani.am o nelamurire legata de coruperea de minori.Mam informat si de pe forumul dvs,dar vreau sami explicati mai detaliat legat de situatia mea.Sunt cu o fata de aproximativ 2 ani de zile.Ea e minora,iar mama ei nu este de acord cu relatia noastra din momentul in care a aflat ca am facut puscarie,iar mie mia expirat cazierul de curand...deci pot sa zic ca sunt "curat".
Problema e urmatoarea:sar putea ca fata sa fie insarcinata...ar putea face mama ei reclamatie la politie,iar eu sa fiu arestat...?Mai ales dak afla ca fata e insarcinata.Noi ne iubim si nu vrem sa renuntam unul la celalalt...ar putea sa ne faca rau??Ne-am putea cununa cu acordul tatalui ei bineinteles(parintii ei sunt divortati)fara nici o problema???Iar daca in cel mai rau caz ma aresteaza...ar putea ca fata sa renunte la acuzatiile facute de catre mama ei?
Deci fata nu vrea sa puna plangere impotriva mea...nici fortata.
Mama ei are dreptul sai ascunda buletinul si certificatul de nastere chiar daca e in custodia ei?
Cum pot sa rezolv aceasta problema?As putea face ceva?VA ROG AJUTATI-M!A!!!!
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
mihai_gabi88, utilizator
Cel mai recent răspuns: december , utilizator 01:30, 20 Ianuarie 2009
daca ne spui cati ani are fata s-ar putea sa te ajutam cu un sfat!
* (1) Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 15 ani, se pedepseste cu inchisoare stricta de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.
* (2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex a carei varsta este intre 15 si 18 ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator, ori de supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.
* (3) Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre faptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este inchisoarea stricta de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.
* (4) Daca faptele prevazute in alin. (1) - (3) au fost savarsite in scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este inchisoarea stricta de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrangerea, pedeapsa este detentiunea severa de la 15 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
* (5) Cand fapta prevazuta in alin. (1) a fost savarsita in imprejurarile prevazute in art. 217 alin. (2) lit. b) ori daca faptele prevazute in alin. (1) - (4) au avut urmarile prevazute in art. 217 alin. (2) lit. e), pedeapsa este detentiunea severa de la 15 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
* (6) Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este detentiunea severa de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
Alexandru Cutean, Consilier juridic
intr-adevar, este foarte important sa ne spui ce varsta are. daca are sub 15 ani, ai incurcat-o, mama ei poate sa-ti faca plangere si fapta se pedepseste cu inchisoare, pentru infractiunea de act sexual cu un minor, care, in cazul in care victima are sub 15 ani, este asimilata violului. nici in cazul asta nu ar trebui sa-ti faci mari griji, decat daca exista niste dovezi clare, cum ar fi: sa te prinda in flagrant, fata sa fie insarcinata si in urma testului adn se va dovedi ca beblusul este al tau, deci ai intretinut relatii sexuale cu ea.
in a doua ipoteza, in care fata are peste 15 ani, te incadrezi ca faptuitor al infractiunii de act sexual cu un minor numai daca ai avut o anumite calitate in raport cu persoana victimei, respectiv, ai fost profesorul ei, medicul etc, adica ai desfasurat o activitate in preajma ei care sa iti faciliteze cucerirea ei. daca nu ai avut o astfel de calitate, nu trebuie sa-ti faci griji, actul sexual cu o persoana peste 15 ani nu se pedepseste asa usor.
mai mult de atat, daca fata are 16 ani impliniti si mai ales daca e insarcinata, ea se poate casatori, primind o dispensa, iar asta va scapa de toate problemele. multa bafta, sa ne spui cum a fost si mai ales, sa ne spui varsta fetei, ca sa iti putem da mai multe detalii.
Ca un mic "dribling" al legii, in caz ca este sub 15 ani si ramane gravida, chiar daca este copilul tau, poti afirma ca sarcina nu a intervenit ca urmare a unui act sexual. Asta cu conditia si ea sa sustina acelasi lucru.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
Blasim, utilizator
Deci fata are 17 ani...va multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
mihai_gabi88, utilizator
Deci..casnicie fericita si aveti grija de ala(aia) micu'(a).

Alte discuții în legătură

Dacă o fata de 16 ani face 17 într-o luna , se muta cu prietenul ... Lavinia1334567 Lavinia1334567 Dacă o fata de 16 ani face 17 într-o luna , se muta cu prietenul ei major ,pleacă de acasă, și părinții anunță autoritățile, autoritățile au ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor AlexandraHDR AlexandraHDR Buna ziua! Am citit multe dintre subiectele de pe acest forum, insa fiecare este un caz diferit. Am o cunostiinta, un baiat, (luna aceasta implineste 23 de ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am facut sex cu o fata de 15 ani iar eu am 20? allex93 allex93 Buna . am si eu o problema si as vrea sa ma ajutati cat mai repede cu niste informatii. Eu sunt impreuna cu o fata de 9 luni de zile si am intretinut relatii ... (vezi toată discuția)