M-ar interesa sa aflu care este pedeapsa pe care o risca cel cae comite frauda pe Internet, gen golire de conturi s.a. si eventual cum se poate reduce pedeapsa catre minim. De asemenea m-ar interesa si pedeapsa pe care o risca complicii acestora.
Nu am gasit nicaieri un raspuns la aceasta intrebare.
Legea 161/2003
TITLUL III
Prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice
Fabia_05 a scris:
>M-ar interesa sa aflu care este pedeapsa pe care o risca cel cae comite frauda pe Internet, gen golire de conturi s.a. si eventual cum se poate reduce pedeapsa catre minim. De asemenea m-ar interesa si pedeapsa pe care o risca complicii acestora.
>Nu am gasit nicaieri un raspuns la aceasta intrebare.
L. 161/2003
ART. 49
Fapta de a cauza un prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau stergerea de date informatice, prin restrictionarea accesului la aceste date ori prin impiedicarea in orice mod a functionarii unui sistem informatic, in scopul de a obtine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.
Concluzie: Crearea unui prejudiciu primn modificarea unor date, constituie infractiune.
Unde as putea sa ma adresez pentru a face o reclamatie, tinand cont ca am dovezi care sa ateste faptul ca respectiva persoane comite fraude pe Internet?
In prima faza la dir. gen de combatere a crimei organizate si antidrog.Cei de acolo te vor indruma ce e de facut.Multa bafta.
Ce pedeapsa ma ? Nu o sa fie nici o puscarie pentru noi (cei care fac frauda pe internet - eu sunt unu dintre noi - LUMEA BUNA -), suntem prea smecheri pentru voi .... eu intr-o saptamana mi-am luat BMW seria 7 si intr-o luna o casa de 50,000 EUR din frauda pe internet..noi detinem jmecheria si nu ne face nimeni nimic...daca imi mai imi aduc 5 tovarasi va cumparam pe totzi ma....mai bine statzi voi linistitzi ca nu e asa cum credetzi voi......Traiasca Internetul !!! Sunt prea multzi prostii pe lumea asta.....Na si pt voi : www.eBay.com - Sursa Pentru O Viata Mai Buna !!! God Bless Scammers & Hackerii !!! [**mesaj editat de admin datorita limbajului obscen folosit de acest utilizator**]