avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda pe internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda pe internet

M-ar interesa sa aflu care este pedeapsa pe care o risca cel cae comite frauda pe Internet, gen golire de conturi s.a. si eventual cum se poate reduce pedeapsa catre minim. De asemenea m-ar interesa si pedeapsa pe care o risca complicii acestora.
Nu am gasit nicaieri un raspuns la aceasta intrebare.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:05, 5 Mai 2005
Legea 161/2003
TITLUL III
Prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice

Fabia_05 a scris:
>M-ar interesa sa aflu care este pedeapsa pe care o risca cel cae comite frauda pe Internet, gen golire de conturi s.a. si eventual cum se poate reduce pedeapsa catre minim. De asemenea m-ar interesa si pedeapsa pe care o risca complicii acestora.
>Nu am gasit nicaieri un raspuns la aceasta intrebare.
L. 161/2003
ART. 49

Fapta de a cauza un prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau stergerea de date informatice, prin restrictionarea accesului la aceste date ori prin impiedicarea in orice mod a functionarii unui sistem informatic, in scopul de a obtine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Concluzie: Crearea unui prejudiciu primn modificarea unor date, constituie infractiune.
Unde as putea sa ma adresez pentru a face o reclamatie, tinand cont ca am dovezi care sa ateste faptul ca respectiva persoane comite fraude pe Internet?
In prima faza la dir. gen de combatere a crimei organizate si antidrog.Cei de acolo te vor indruma ce e de facut.Multa bafta.
Ce pedeapsa ma ? Nu o sa fie nici o puscarie pentru noi (cei care fac frauda pe internet - eu sunt unu dintre noi - LUMEA BUNA -), suntem prea smecheri pentru voi .... eu intr-o saptamana mi-am luat BMW seria 7 si intr-o luna o casa de 50,000 EUR din frauda pe internet..noi detinem jmecheria si nu ne face nimeni nimic...daca imi mai imi aduc 5 tovarasi va cumparam pe totzi ma....mai bine statzi voi linistitzi ca nu e asa cum credetzi voi......Traiasca Internetul !!! Sunt prea multzi prostii pe lumea asta.....Na si pt voi : www.eBay.com - Sursa Pentru O Viata Mai Buna !!! God Bless Scammers & Hackerii !!! [**mesaj editat de admin datorita limbajului obscen folosit de acest utilizator**]

Alte discuții în legătură

Date confidentiale adriantemax adriantemax Buna ziua, Un programator sedus de o secretara de la noi care are firma, i-a trimis acesteia si inca unei secretare parolele de la conturile noastre unde ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti?? ce pot paiti acesti trei tineri in cel mai bun caz, si ce pot pati in cel mai rau ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal si infractiunile informatice system39 system39 Prevenirea criminalitatii informatice. Buna ziua. La fel ca si alta persoana de pe acest forum ma aflu in postura de a avea un proces pe rol cu privire ... (vezi toată discuția)