avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pret apa rece/pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pret apa rece/pluviala

Buna seara . Imi poate spune cineva cat costa 1 mc de apa rece, 1 mc apa calda si cat costa unul de apa pluviala in Bucuresti ? Apa pluviala cum se calculeaza ? Apa rece + apa calda ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:39, 12 August 2012
Pe site-ul Apa Nova Bucuresti, sectiunea tarife, gasiti informatiile pe care le doriti.
In Bucuresti apa rece pentru consum + canalizare = 3.86 + 0.86 = 4.72 lei (fara TVA)
Apa meteo = 0.86 lei (fara TVA) / mc. Este cantitatea de apa rezultata din ploi si colectata prin sistemul de canalizare al Bucurestiului.
Taxa municipala = cantitate apa uzata (canalizare si deversare apa pluviala) * 0.05 lei/mc

Apa calda are un pret variabil si anume pretul agentului termic care incalzeste volumul de apa rece consumat pe reteaua de apa calda. Pretul variaza de la 4 lei, 4 lei si ceva in timpul verii la cca 8 lei in perioada din iarna.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
elga50, moderator
Modalitatea de calcul a cantităţilor de ape meteorice ce ajung în sistemul public de canalizare se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2006 – Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare – cu modificările şi completările ulterioare şi este reglementată în cadrul Art. 215, alin. (1) din Regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, aprobat cu Ordinul Preşedintelui A.N.R.S.C. (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice) nr. 88/2007 şi a Art. 11, pct. 3 din Contractul-cadru de furnizare/prestare al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare aprobat cu Ordinul Preşedintelui A.N.R.S.C. nr. 90/2007.
Articolele invocate mai sus prevăd următoarele: “Cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare se determină prin înmulţirea cantităţii specifice de apă meteorică comunicată de A.N.M. Centrul Meteorologic Regional , pentru luna anterioară emiterii facturii cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator şi cu coeficienţii de scurgere recomandaţi de SR: 1846-2: 2007″.
Pentru determinarea cantităţii de apă meteo ce urmează a se factura, se înmulţeşte suprafaţa construită cu cantitatea de precipitaţii transmisă de A.N.M., uitându-se să se înmulţească şi cu coeficientul de scurgere recomandat, care duce la micşorarea cantităţii de apa meteo ce urmează a se plăti.
Iată care sunt valorile specifice pentru coeficientul de scurgere, prezentate în Tabelul 2 din SR: 1846-2: 2007, în funcţie de natura suprafeţei receptoare:
1. Învelitori metalice şi de ardezie = 0,95
2. Învelitori de sticlă, ţiglă şi carton asfaltat = 0,90
3. Terase asfaltate = 0,85…0,90
4. Pavaje din asfalt şi din beton = 0,85…0,90
5. Pavaje din piatră şi alte materiale, cu
rosturi umplute cu mastic = 0,70…0,80
6. Pavaje din piatră cu rosturi umplute cu nisip = 0,55…0,60
…………………………………………………………………………..
9. Terenuri de sport, grădini:
- în zone cu pante mici (< 1%) = 0,05…0,10
- în zone cu pante mari (> 1%) = 0,10…0,15
10. Incinte şi curţi nepavate, neînierbate = 0,05… 0,20
11. Terenuri agricole (cultivate) = 0,10… 0,15
(Poziţiile 7, 8 şi 12 se referă la drumuri, parcuri şi suprafeţe împădurite)
Precizez că cel mai important lucru este determinarea corectă a suprafeţelor construite şi neconstruite şi aplicarea coeficientului de scurgere corespunzător, ulterior înmulţindu-se cu cantitatea specifică de precipitaţii, rezultatul obţinut transformându-se din litri în metri cubi. Rezultatul în m.c. se va înmulţi cu tariful de canalizare, adică cu 1,72 lei/m.p. (Cantitatea specifică de precipitaţii se va lua de la sucursala de care aparţineţi)
Pentru suprafeţele aflate la sol se va lua în calcul mărimea efectivă a acestora, iar pentru suprafeţe înclinate (acoperişuri) se va lua în calcul mărimea amprentei la sol a construcţiei (suprafaţa cuprinsă între perimetrul exterior al zidurilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret mc apa rece dan_alex dan_alex Buna seara. Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)
Cat costa metru cub de apa calda si metrul cub apa rece in bucurestiul anului 2014 ContSters241026 ContSters241026 Membru asociatie de proprietari din Bucuresti 30.04.2014 Buna ziua tuturor va intreb . Cat costa un metru cub de apa calda cu tot cu tva ? ... (vezi toată discuția)
Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)