avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitati juristi
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitati juristi

Buna ziua,

am o intrebare. Stiu ca meseria de jurist este incompatibila cu orice activitati salarizate, dar am vazut ca nu este incompatibila cu meseria de profesori. Intrebarea mea este: pot fi jurist si sa predau ore de aerobic?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: hentea , utilizator 22:57, 12 August 2012
Conform art. 10 din legea nr. 514/2003 exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;
d) functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara;
e) activitatea publicistica salarizata;
f) alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.
Dl Hentea, intrebarea dvs nu ofera suficiente detalii:
-Sunteti jurist/consilier juridic unde?la stat sau la privat?
-Sunteti si functionar public?
Cred ca aveti in cunostinta legislatia in vigoare, prin programul de legislatie la care aveti acces,trebuie doar sa cautati incompatibilitatea dvs functie de datele pe care doar dvs. le detineti.

nu exista incompatibilitate
Multumesc mult pentru raspunsuri, eu de abia anul acesta am terminat Facultatea de drept si ma voi angaja ca si jurist la primarie. Nu cunosc foarte multe deoarece in Facultate nu am facut practica deloc.
Sunt licentiata ca si antrenor de aerobic si desfasor deja orele si ma intrebam daca va fi o problema atunci cand ma voi angaja la primarie pentru acest post.

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier juridic ankalaura85 ankalaura85 Este adevarat ca exista incompatibilitate intre a fi consilier juridic si pfa-agent marketing? (vezi toată discuția)
Consilierul juridic al societatii poate fi si administratorul acesteia? Aura2 Aura2 Un consilier juridic angajat cu contract de munca poate indelini functia de administrator al unei alte societati, nu este incompatibil asa cum prevedet textul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic - se accepta o alta profesie salarizata? Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Ca si consilier juridic este permis sa ai o alta profesie salarizata? De exemplu sa lucrezi ca psiholog in paralel? (vezi toată discuția)