avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara salar

salutare am tot citit aici pe forum despre concediu fara salar dar nu am gasit ceva ce sa ma ajute pe mine.Mama mea lucreaza in cadru unui spital municipal din timisoara a plecat la fratele meu in spania avand 2 saptamani de concediu de adihna adica tot si ma sunat pe mine sa merg la spital sa vb daca poate sai aprobe 1 luna de concediu fara plata abia si abia dupa indelungi rugaminti la sefa de sectie a primit 2 saptamani si daca nu se intoarce dupa aceste 2 saptamani de concediu fara salar o da afara si aduce alta in locu iei.V
a multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:54, 12 August 2012
Conform art. 54 din Legea 53/2003, republicata:
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
Perioada este stabilita in functie de prevederile Regulamentului Intern, Contractul colectiv de munca al spitalului dar in functie de posibilitatile angajatorului.
Conducerea spitalului a aprobat cererea de concediu fara plata, pe o perioada mai scurta, pentru ca luna august este o luna de concedii de odihna.
Va recomand sa-i spuneti mamei Dvs. sa vina la data stabilita in cerere, altfel conducerea spitalului poate sa-i inceteze contractul individual de munca cu absente nemotivate.

Fiind vorba despre o unitate sanitara de stat,sigur exista la nivelul spitalului respectiv un contract colectiv de munca aplicabil la ora actuala si care prevede:
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat prin acordul părţilor în cazul concediilor fără plată, pentru studii sau pentru interese personale după cum urmează:
a) până la 90 de zile calendaristice pe an pentru situaţii personale sau studiu;
b) până la 12 luni pentru angajare în străinătate;
c) pentru alte situaţii, cu avizul organizaţiilor sindicale.
(2) În toate cazurile menţionate mai sus se va solicita anterior aprobării cererii de concediu fără plată avizul reprezentanţilor organizaţiilor sindicale afiliate organizaţiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă.

Mama dvs. trebuia ca inainte de a pleca in co sa depuna la conducere o cerere de cfp pt. interese personale cu mentionarea perioadei solicitate(maxim 90 de zile calendaristice)care sa-i fie aprobata.Au fost intelegatori totusi ca au aprobat si cele 2 saptamani in conditiile descrise.
Dupa expirarea acestora trebuie obligatoriu sa se prezinte la locul de munca daca doreste sa si-l pastreze,in caz contrar, unitatea avand posibilitatea sa o concedieze disciplinar,pt. absente nemotivate.


@saamy,


"Conducerea spitalului a aprobat cererea de concediu fara plata, pe o perioada mai scurta, pentru ca luna august este o luna de concedii de odihna."


Nu aceasta este cauza ci faptul ca in sistemul sanitar existand particularitatea lucrului la foc continuu,7zile din 7 in ture,si deficitul de personal prin imposibilitatea de angajari nu exista personal suficient pt.acoperirea turelor cu acordarea liberelor legale
Nici nu se pune problema lunii august ca fiind luna de concedii.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu fara plata mona78_bz mona78_bz Buna ziua ! Doresc sa stiu daca in cazul in care lucrez in cadrul Ministerului Sanatatii (spital) , am dreptul la concediu fara plata daca seful de sectie nu ... (vezi toată discuția)
Cfp melcsy melcsy daca salariatul deja anul acesta a fost in concediu fara plata trimis de catre angajator 15 zile in ianuarie, anul acesta mai poate sa mearga in CFP la cererea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata valiflori@yahoo.ro valiflori@yahoo.ro Am si eu o nelamurire,dupa concediul post-natal am voie sa imi i-au concediu fara plata?Daca da la cate zile am dreptul,specificand ca sunt asistenta ... (vezi toată discuția)