avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii asigurari sociale de stat PFA- traducator ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii asigurari sociale de stat PFA- traducator autorizat

Buna ziua. As dori si eu un raspuns autorizat pe o tema ce a aparut adesea, dar care se pare ca are solutionari diferite. Sunt traducator autorizat, dar in acelasi timp si profesor titularla un liceu. Din cate am inteles, daca am si un alt loc de munca, nu datorez decat contributie de sanatate. In urma cu 2 zile am primit o decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii de la ANAf, in valoare de 25 lei, fara nici o alta explicatie, referitiare la contributii de asigurari sociale de stat. Am mers la Finante sa vad despre ce este vorba si minunatul functionar mi-a explicat : "Noi actionam, domnisoara, asa ca mai bine platiti". Nu a putut sa imi explice de unde provin aceste plati accesorii si m-a mai anuntat ca am un debit de 83 de lei pentru care a facut deja somatia. Mi-a spus de asemenea ca ei nu au dosarele de la CAsa de Pensii , au primit doar restantele in administrare. Intrebari:
1. Trebuie sa platesc contributii la pensie si somaj?
2. Cum pot afla de unde provin aceste sume?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:59, 13 August 2012
Trebuie sa va interesati de debitul restant sau platit cu intarziere la Casa de Pensii pt ca pana la 1 iulie CAS a fost administrata de catre aceasta. Contributia de somaj ar putea exista pe perioada 1 iulie - 10 septembrie 2010 cand a fost valabila OUG nr 58/2010 (relatii se pot obtine de la Agentia pt Ocupare Formare Profesionala)..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)
Notar - contributii lylyan lylyan Ca notar am ctr cass cf decl 200 si 220 am ctr cu casa de pensii mai vechi pe o suma mai mica de 2500 lei S-a modificat ordonanta in ce ma priveste? mai ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator autorizat Norabrigitta Norabrigitta Buna ziua, sunt traducator autorizat si am o mare nelamurire pe tema noii OUG 58. Am platit contributia la sanatate pe intreg anul 2010, am declaratie de ... (vezi toată discuția)