Doresc sa cumpar un apartament prin credit bancar. Am aflat ca acest apartament are o somatie inscrisa in Cartea Funciara de catre un executor judecatoresc. In ce conditii mai pot sa cumpar acest apartament fara sa particip la o licitatie?
Inscrierea unei somatii in Cartea Funciara face inopozabil orice transfer de drept real ( inclusiv vanzarea cumpararea). asadar, daca nu il cumparati prin licitatia organizata de executor, sau vanzare directa din executare silita, executorul il poate vinde oricand chiar si cu dvs proprietar, pt a recupera debitul actualului proprietar.
Am vorbit cu executorul judecatoresc. Acesta este de acord cu vanzarea, o parte din suma urmand sa fie virata in contul sau pentru stingerea debitului. Intrebarea mea este: este valabil actul de vanzare cumparare in aceste conditii sau poate fi declarat nul?
Multumesc mult pentru lamuriri. A mai aparut insa o problema. Executorul judecatoresc este de acord cu vanzarea si va formula o adresa in acest sens, dar creditorul nu este de acord cu suma calculata de executor. Ce pot face?
In acest caz, mergeti la licitatia organizata de executorul judecatoresc si faceti o oferta acolo.
Astfel puteti cumpara imobilul si la un pret mult mai mic decat intentionati sa oferiti acum, daca nu vor fi si alti licitatori care sa va concureze.