avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cumparare apartament care are notare in cartea funciara
Discuție deschisă în Executare silită

cumparare apartament care are notare in cartea funciara

Doresc sa cumpar un apartament prin credit bancar. Am aflat ca acest apartament are o somatie inscrisa in Cartea Funciara de catre un executor judecatoresc. In ce conditii mai pot sa cumpar acest apartament fara sa particip la o licitatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:49, 17 August 2012
Inscrierea unei somatii in Cartea Funciara face inopozabil orice transfer de drept real ( inclusiv vanzarea cumpararea). asadar, daca nu il cumparati prin licitatia organizata de executor, sau vanzare directa din executare silita, executorul il poate vinde oricand chiar si cu dvs proprietar, pt a recupera debitul actualului proprietar.
Am vorbit cu executorul judecatoresc. Acesta este de acord cu vanzarea, o parte din suma urmand sa fie virata in contul sau pentru stingerea debitului. Intrebarea mea este: este valabil actul de vanzare cumparare in aceste conditii sau poate fi declarat nul?
Daca e facut cu acordul creditorului este valabil.
Multumesc mult pentru lamuriri. A mai aparut insa o problema. Executorul judecatoresc este de acord cu vanzarea si va formula o adresa in acest sens, dar creditorul nu este de acord cu suma calculata de executor. Ce pot face?
In acest caz, mergeti la licitatia organizata de executorul judecatoresc si faceti o oferta acolo.
Astfel puteti cumpara imobilul si la un pret mult mai mic decat intentionati sa oferiti acum, daca nu vor fi si alti licitatori care sa va concureze.

Alte discuții în legătură

Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)