avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Functie administrator sub cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Functie administrator sub cercetare penala

Buna ziua!
Imi puteti spune daca o persoana care ocupa functia de administrator la mai multe societati acum cercetata penal pt. evaziune fiscala,spalare de bani,etc.momentan lasata in libertate sub control judiciar mai poate ocupa inca functia de administrator la una din societatile administrate inainte dar neimlicata in dosarul de cercetare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:30, 17 August 2012
Parerea mea este ca aveti motive suficiente ca sa il schimbati si sa nu ii acordati sansa de a implica si aceasta firma in dosarul penal.
Vreau sa stiu daca legal mai are dreptul sa fie administrator?
Legal ar avea dreptul ca nu a fost condamnat si beneficiaza de prezzumtia de nevinovatie.
in primul rand,conform legii nu are voie sa fie administrator in mai multe societati, de la a doua societate numai asociat, asa ca parerea mea este sa modificati la reg comert.,cu cerere de mentiuni,ori il lasati asociat, ori va vinde actiunile,cota partilor sociale pe care le are in staturul societatii si numiti alt administrator
Administratorul este mandatat de catre Asociati/Actionari. De regula, o cutuma proasta, asociatii la SRL-uri se autodesemneaza pri Actul Constitutiv automat ADMINISTRATORI. In situatia in care pentru speţa prezentată sunteţi în această situaţie este necesară notificarea modificării Actului Constitutiv, ceea ce implică acordul asociaţilor, care în cazul în care exită o repartizare 50%-50% este imposibilă. Persoana în cauză dacă este de bună credinţă ar trebui să-şi depuna mandatul astfel ca acesta să poată fi eventual, daca este cazul, preluat de o alta persoana si astfel societatea nu va avea de suferit la capitolul imagine, dar nici patrimoniul acesteia.

Alte discuții în legătură

Liberarea provizorie sub control judicar vs. pe cautiune airaam airaam de ce ar alege un inculpat sa solicite liberarea provizorie pe cautiune cand poate alege de liberarea provizorie sub control judiciar? multumesc ... (vezi toată discuția)
Control judiciar pici80 pici80 ce este\\"controlul judiciar\\"? o modalitate de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)
cautiunea popescu raluca popescu raluca Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de eliberarea pe cautiune, si anume daca aceasta este posibila in conditiile in care dosarul a fost incheiat (furt ... (vezi toată discuția)