buna ! am aceasta intrebare : ce este obigatoriu sa apara pe factura privitor la cel care o preia ? am intilnit opinia ca este necesara semnatura SI stampila cumparatorului (!!!). deasemenea , as vrea sa stiu daca mai este obigatorie mentionarea CNP-ului celui care intocmeste factura. VA MULTUMESC !
De la data de 1 ianuarie 2007, semnarea şi ştampilarea facturilor nu sunt obligatorii .Asa prevede Codul fiscal la art. 155 alin .(6): "6) Semnarea şi ştampilarea facturilor nu sunt obligatorii."
In cuprinsul art. 155 Cod fiscal gasiti elementele obligatorii pe care trebuie sa le contina o factura.
Conform aceluiasi articol, alin. 6, semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii.
multumesc mult ! dar controversa este in legatura cu semnatura ( si stampila ) de PRIMIRE a facturii . Interpretarea art. 155 alin. 6 ar fi ca se refera la semnatura si stampila EMITENTULUI si nu mi-e clar daca acelasi lucru se aplica si la PRIMITOR , respectiv cumparator.
Nu este obligatorie semnarea de catre cumparator / primitor. Trebuie sa luati in considerare, ca in cazul unui litigiu avand ca obiect neplata facturii, trebuie sa faceti dovada ca ati inmanat cumparatorului / primitorului factura. Dovada se face fie prin prezentarea facturii semnate de acesta, fie printr-un document care atesta primirea (confirmarea de primire a scrisorii cu care ati expediat factura).