avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnarea facturilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnarea facturilor

Buna ziua,
In codul fiscal art 155 este specificat faptul ca semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii. De catre furnizor sau client?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kamy_nora , utilizator 11:44, 28 Octombrie 2011
Se refera la facturile emise in general.
In CF la art. 155 alin.6)Semnarea şi ştampilarea facturilor nu sunt obligatorii-face referire la cele emise-,vis-a -vis de inmanarea lor-pentru a face dovada ca au fost transmise-respectiv primite(asta daca transmiterea lor nu se realizeaza cu alte mijloace-posta, e-mail)-semnarea de primire chiar stampila primitorului te ajuta atunci cand clientul tau nu este un bun platnic.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
legea a avut o scapare deoarece fara stampila si semnatura oricine poate emite in numele tau PERSOANA juridica facturi, deci atentie ca mod de precautie trebuiesc semnate si stampilate mai ales daca sunt cheltuieli cum le justifici ca deductibile fiscal daca furnizorul nu semneaza la emis? cam riscant, parerea mea.
ovidiu7676@ Nu este o scapare a legii, asa se procedeaza in UE de mult timp.
Este adevarat insa ca in Romania nimic nu functioneaza cum trebuie si intotdeauna exista persoane care vor abuza de aceste situatii pentru a mai fura ici-colo :(

Deductibilitatea cheltuielilor nu depinde daca factura este sau nu semnata si stampilata ci trebuie sa contina datele prevazute de lege iar cheltuiala sa fie deductibila cf Codului Fiscal. Un control de la finante nu poate sa se lege de acest lucru si nu poate amenda pt ca nu are baza legala.

Daca cineva vrea sa emita/inregistreze o factura falsa emisa in numele companiei mele, este treaba lui, la un control incrucisat adevarul va iesi la iveala.

Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
Cs B, Contabil
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare comerciala flaviana flaviana Am un contract cadru de vanzare-cumparare comerciala, in obiectul caruia stipulez ca voi vinde marfuri in cantitatile, sortimentele, pretul precizat in ... (vezi toată discuția)
Raport activitate atasat la factura stampilat? roxana.stefania roxana.stefania Buna ziua, Stiu ca la facturile de prestari servicii trebuie sa mentionezi contractul si sa atasezi un raport de activitate. Clientii mei carora le emit ... (vezi toată discuția)
Semnare facturi clienti si furnizori Andita2015 Andita2015 Exemplarul care imi ramane din facturile pe care le emit la clienti pot sa il pastrez si fara stampila si semnatura acestora? E obligatoriu ca factura sa fie ... (vezi toată discuția)