avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Radiaza indemnizatia de crestere copil II-ul?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Radiaza indemnizatia de crestere copil II-ul?

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatorul caz:
in luna iulie anul curent am infiintat o intreprindere individuala,si tot in luna iulie am introdus dosar pt indemnizatie crestere copil. Cei de la asistenta sociala nu s-au pronuntat daca dosarul va fi sau nu aprobat;urmand sa aflu abia dupa 3 luni de la data depunerii. Intrebarea este cum va trebui sa procedez cu II?Legea ma obliga s-o declar la fisc in 15 zile si-ce este mai rau-sa declar venitul estimat;ceea ce mi-ar creea probleme in obtinerea indemnizatiei. Practic eu declar un venit,pe care nu-l realizez;deoarece nu-mi incep activitatea.Daca dosarul nu-mi este aprobat? Trebuie sa traiesc din ceva aceste 3 luni... VA ROG AJUTATI-MA CU UN RASPUNS!!
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 18:35, 14 August 2012
Din OUG 111/2010, art. 16:
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care:

a) beneficiarul este decazut din drepturile parintesti;

b) beneficiarul este indepartat, conform legii, de la exercitarea tutelei;

c) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea incredintarii copilului spre adoptie;

d) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea mentinerii masurii de plasament;

e) beneficiarul executa o pedeapsa privativa de libertate sau se afla in arest preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile;

f) copilul este abandonat ori este internat intr-o institutie de ocrotire publica sau privata;

g) beneficiarul a decedat;

h) in situatia in care beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 12;

i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;

j) se constata ca timp de 3 luni consecutive se inregistreaza mandate postale returnate.

(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.
Cititi va rog Ordonanta de Urgenta nr. 148/2005, respectiv art. 9 si 11 si o sa va edificati.
Eu deja am infiintat II si sunt obligata sa-l inregistrez la fisc in 15 zile!! Deci voi aparea cu venit;pt ca legea ma obliga sa declar un venit etimat. Ce fac in situatia asta? Daca dosarul pt indemnizatie se aproba mi-e teama sa nu ma puna sa returnez banii.
Estimarea nu are legatura cu obtinerea de venituri, pentru ca declaratia pentru 2012 se depune anul viitor.
ok.in cazul asta inregistrez II ca sa nu fiu sanctionata de fisc,iar anul viitor depun declaratia pe zero...
multumesc pt raspuns!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil coca_lb coca_lb Buna ziua, Am o prietena care e in cresterea copilului, primeste indemnizatie, si si-a deschis un cabinet de psihoterapie.......a depus declaratia estimativa ... (vezi toată discuția)
Venituri din drepturi de proprietate intelectuală ancapuia24 ancapuia24 Sunt insarcinata in 26 de saptamani (voi naste in luna martie 2015) Realizez venituri din doua surse: a. Contract individual de munca venit net 2104 lei ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil donigao donigao Buna ziua, Este posibil ca CCC- concediu crestere copil sa fie suspendat (intrerupt)? Sa zicem ca salariata se intoarce la munca pentru o perioada oarecare, ... (vezi toată discuția)