avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Greseala RAR-modificare sau anulare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Greseala RAR-modificare sau anulare RCA

Am facut cartea de identitate(CIV-ul) unei masini la RAR , am facut toate demersurile pentru inmatriculare la Politie(taxe CEC, trezorerie) inclusiv RCA. La Politie sa constatat ca seria sasiu din CIV era gresita.Am modificat CIV-ul la RAR si trebuie sa modific si RCA-ul.De aici incep problemele pentru ca nimeni nu stie ce sa faca si toata lumea cu care am vorbit lasa impresia ca trebuie sa-mi fac alt RCA deoarece acela vechi nu se mai poate modifica.Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 09:45, 18 August 2012
Acel RCA este, in definitiv, un contract de asigurare (impus de lege) intre dvs si societatea de asigurare. Acest contract trebuie sa poata fi modificat.
Datele gresite ale politei, au fost deja inregistrate in baza CEDAM.Informatiile disponibile pe portalul Cedam CSA sunt centralizate de la 15 societati de asigurare. Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor nu este raspunzatoare pentru informatiile din baza de date. Informatiile apartin de drept companiilor de asigurari, iar responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, incarcarea si modificarea politelor RCA le revine doar societatilor de asigurare emitente.
Solicitati emitentului anularea celei vechi si emiterea unei noi polite inlocuitoare, pe baza greselii materiale dovedita/corectata de politie.



Faceti o cerere scrisa catre societatea de asigurare, atasati si documentele care dovedesc modificarea greselii de catre cei de la RAR. Sunt obligati sa va modifice RCA-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot actiona in judecata firma de asugurari? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga mult sa-mi dati un sfat Sunt asigurat RCA la o societatea X, societate care \"din burta\" ma ... (vezi toată discuția)
Greseala in rca peugen peugen Buna ziua, Am comandat online o polita RCA, am primit-o si am constatat ca mi s-a gresit numarul de inmatriculare < in loc de V aparea litera B >. Ce se ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)