avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati la credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati la credit ipotecar

Am un credit ipotecar din 2008 in CHF. Nu am mai putut plati ratele de un an de zile.Banca mi-a calculat penalitati care in prezent se ridica la inca o data suma Imprumutata. De curand mi s-a pus poprire pe 100% din salariu- singura mea sursa de venit
Personal doresc sa achit in continuare ratele ,am incercat in mod repetat sa negociez cu banca recalcularea ratelor dar banca imi impune sa platesc mai intai integral penalitatile si apoi am putea ajunge la o intelegere amiabila
Cum pot sa ies din acest cerc vicios:rate restante , penalitati , cont blocat si calcularea in continuare a penalitatiilor la ratele restante pe care nu le pot achita deoarece am contul blocat iar veniturile sunt cu mult mai mici
Are dreptul banca de a calcula penalitati in situatia in care eu nu am acces la salariu-singurul venit?
Cum si in ce conditii pot folosi asigurarea de viata incheiata o data cu creditul?
Cum pot renegocia sumele restante in conditiile in care veniturile actuale sunt cu mult mai mici ?
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 11:57, 16 August 2012
100% din salariu este ilegal!

penalitatile au prioritate la toate bancile si nu este ilegal.

da. sunteti intr-un cerc vicios dar, daca valoarea casei este mei mare decat valoarea creditului banca nu cred ca va renegocia avand interes sa va ia casa ( adica sa se ajunge cu penalitatile la valoarea casei)...daca da. va renegocia.

Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
Antoanela Geaman, Avocat
cititi contractul
la credit se plateste dobanzi
asigurarea este numai pentru deces
Da, banca are dreptul sa calculeze penalitati daca nu se face plata. Penalitatile au legatura cu faptul ca nu ati achitat ratele, nu au legatura cu marimea venitului dvs.
Banca nu va poate popri veniturile in procent de 100%. Cuantumurile legale sunt de 1/3 de venituri, maxim 1/2 daca sunt mai multe popriri. Banca savarseste un abuz in momentul de fata.
Daca s-a instituit poprire, inseamna ca banca a cerut instantei incuviintarea executarii silite. In primul rand va recomand sa mergeti extrem de repede la banca si sa ii notificati in scris ca incalca prevederile art. 409 alin. 1 lit. b CPC (poprire doar 1/3).
Daca banca nu se conformeaza si nu ridica poprirea pe restul contului, va trebui sa faceti in instanta o contestatie la executare silita.
Multumesc pentru raspunsurile date .Astept si alte opinii
Terenul este sub valoarea creditului

Alte discuții în legătură

Abuz din partea unor banci ? chioana chioana Buna ziua . As vrea sa intreb daca este cineva care are anumite probleme cu banca . Va spun acestea deoarece eu sunt intr-o situatie de abuz din partea unei ... (vezi toată discuția)
Card salariu blocat dannyc dannyc Buna seara/ziua, Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)