Buna ziua,sint medic ,ma intereseaza strict dpdv medical lista afectiunilor medicale ptr aptitudinea de permis port-arma;nu ma intereseaza documentele necesare,asta e treaba politiei;va multumesc.
Conditiile de obtinere permis de port arma sunt mentionate in Legea nr. 295/ 28.06.2004 cu modificarile si compeltarile ulterioare, HG nr. 130/ 2005 cu modificarile si completarile ulterioare - Norme metodologice de aplicare a legii.
In lege la art. 15 al.(1) lit.e) se mentioneaza obligativitatea obtinerii unui aviz psiholigic si a unui aviz medical - conform caruia solicitantul nu sufera de afectiuni stabilte de catre MS.
Exista formular tipizat de aviz medical pentru solicitare permis de port arma, la registratura policlinicilor/ laboratoarelor autorizate de catre MS, sa dea avizul medical respectiv.
Dupa cum se intampla pe la noi, probabil ca MS a omis sa emita un ordin special in care sa nominalizeze afectiunile medicale care nu permit obtinerea permisului de port arma (personal nu am gasit pe internet).
:)Multumesc mult ptr. raspuns,am lipsit un pic din localitate,acum am citit;m-am linistit ,mi-am crapat capul sa caut pe net liste cu afectiuni medicale,m-am gandit ca ,atata timp cat Ministerul Transporturilor a publicat o lista extrem de amanuntita si restrictiva,referitor la aptitudinea de sofer profesionist,e musai ca si astia de la M.S sa procedeze pe masura...;ramane la aprecierea personala care poate fii atat de subiectiva...;dupa mine,eu nu prea as da la nimeni,in afara unei meserii care o impune.
Nu ramane din pacate la aprecierea d-voastra, lista o puteti cere de la Ministerul Sanatatii, acolo exista asemenea documente, care sunt distribuite la cerere.
Buna seara,daca e asa,e din fericire,nu din pacate,inseamna ca sunt acoperita legal,daca eu apreciez,pe baza unui diagnostic corect si real...,apt sau inapt;suntem din ce in ce mai revendicativi,probabil asta e varsta societatii noastre,solicitantii/pacientii de abia asteapta sa dea pe cineva in judecata daca nu le convine ce aud si vad scris despre ei.Bun,sa solicit la MS DAR,PE CE CALE?Multumesc din suflet ptr raspuns si indrumare.#-o
O adresa pur si simplu, sau o vizita direct acolo si intrebati si d-voastra care compartiment se ocupa, sau dati un telefon si aflati detaliile. Policlinica unde lucreaza un cunoscut de-al meu a obtinut-o prin adresa oficiala.