avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitati primar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitati primar

Buna seara
imi poate spune cineva daca calitatea de unic asociat la un SRL este incompatibila cu functia de primar.
a nu se confunda cu administrator.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:48, 14 August 2013

Buna seara!

Potrivit Legii nr. 161/2003, Art. 87. - (1) Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu:
a) functia de consilier local;
b) functia de prefect sau subprefect;
c) calitatea de functionar public sau angajat cu contract individual de munca, indiferent de durata acestuia;
d) functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administratie ori cenzor sau orice functie de conducere ori de executie la societatile comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, la regiile autonome de interes national sau local, la companiile si societatile nationale, precum si la institutiile publice;
e) functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala;
f) functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national;
g) calitatea de comerciant persoana fizica;
h) calitatea de membru al unui grup de interes economic;
i) calitatea de deputat sau senator;
j) functia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat sau o alta functie asimilata acestora;
k) orice alte functii publice sau activitati remunerate, in tara sau in strainatate, cu exceptia functiei de cadru didactic sau a functiilor in cadrul unor asociatii, fundatii sau alte organizatii neguvernamentale.

Eu zic ca functia de primar este incompatibila cu cea de asociat unic!
art repectiv il stiu si eu insa nu am gasit nicaieri prevederi la functia de asociat unic ci numai la administrator am vazut multe spete ANI dar nici una lamuritoare
Sunt foarte multe spete, cred ca ati observat ca au fost cercetati si cei care aveau calitatea de asociat!
Toate cele bune!
este adevarat insa odata cu calitatea de asociat unic o aveau si pe cea de administrator
dar un primar care este membru in consiliul de administratie la unui spital?.... este considerat acest lucru ca fiind incompatibilitate?....sau membru in asociatia comunelor?

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea primar Mirela8383 Mirela8383 Buna ziua!Un primar poate fi si asociat unic la un SRL? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate primar ? mmford mmford Buna ziua. Tatal meu este primar de 2 legislaturi. Inainte de asta, a fost presedinte la un ONG-IFN. In 2008 cand si-a inceput prima legislatura nu l-am scos ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)