avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legislatie privind calcularea cheltuielilor restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legislatie privind calcularea cheltuielilor restante

Detin un aprtament pe care l-am "inchiriat" in urma cu 5 ani. In 2008 la inceputul anului "chiriasii" au plecat lasand neachitata suma de 32 ron la asociatie.Eu nu am aflat de aceasta suma decat acum cand am vrut sa renovez apartamentul.M-a oprit administratorul si mi-a spus ca am de plata. Surpriza mea a fost foarte mare deoarece suma de 32 ron s-a facut 575 ron.As vrea sa stiu daca s-a procedat corect.Daca este legal tinand cont de faptul ca nu am fost anuntata de restanta respectiva. Daca as fi depus banii aceia in banca nu as fi castigat atata cat trebuie sa platesc acum la administratie.As dori sa aflu legislatia conform careia se calculeaza penalitatile si daca este corect aplicarea penalitatilor la penalitati??
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:22, 17 August 2012
Nu puteti invoca ca nu ati fost informata ,deoarece legal sumele restante sunt obligatoriu de evidentiat lunar in listele de plata la intretinere
Dispozitiile care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari sunt Legea nr 230/2007 si normele acesteia de aplicare HG nr 1588/2007,care prevad "dreptul asociatiei de proprietari sa aplice penalitati la orice suma cu titlu de restanta ,neachitata in termenul stabilit"
In primul rand, valoarea penalitatilor nu pot depasi valoarea restantei....deci asteptati sa fiti actionata in judecata daca nu intelege ca aveti de plata maxim 64 ron! Se aplica penalitati de maxim 0,2% pe zi(timp de maxim 500 zile, adica 0,2%*500=100%). Apoi, si Dvs nu ati verificat listele de plata timp de 4 ani??? Daca nu au afisat pe lista de plata restanta, nu trebuie sa platiti nimic, dar ma indoiesc...oricum suma la care au ajuns.....e aiurea!
@lidis
Ne spuneti numai de suma de 32 lei restanta. Aceasta suma nu poate creste, prin penalizare, mai mult decat dublul ei, adica 64.
Dar poate ca suma de 575 lei contine in ea si cote de intretinere acumulate din 2008 incoace, tinand cont ca n-o fi locuit nimeni in apartament.... (?)
Poate ne lamuriti cumva asupra situatiei de locuire in acel apartament.
Avand in vedere suspiciunile si nelamuririle dvs,aveti dreptul ,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007,art 12 A c)si d) din HG nr 1588/2007 sa solicitati presedintelui de asociatie clarificari asupra sumei impuse si modalitatea de calcul a acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalitati Miha73 Miha73 Cum ar trebui sa calculeze administratorul asociatiei de propreitari penalitatile la datornici (conf. legislatiei) ? (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)