avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Un barbat in virsta de 61 ani si cu o vechime in munca de 42 ani , se poate pensiona anticipat fara a fi penalizat ?
Cu respect .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:23, 29 Noiembrie 2012
Multumesc foarte mult. O zi buna.
Buna ziua, eu urmeaza sa ma pensionez pentru pensie anticipata partial, am fost o perioada in somaj si in timpul somajului am avut o luna de medical.Se ia in consideratie la vechime aceea luna?Va intreb asta deoarce fara aceasta luna, dupa ce am calculat eu, nu pot iesi la pensie anticipata partial, daca se ia in calcul si aceasta luna ar fii ok.
Multumesc
1. Perioadele în care ati beneficiat de indemnizaţie pentru incapacitate temporara de munca constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii,

2. Pentru aceste indemnizaţii vi s-a retinut contributia pentru pensie (CAS).

3. Asadar veti putea beneficia de pensie anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce nu se ia in calcul la pensionarea partial anticipata ? turtuc turtuc Buna ziua! Sotul meu este fortat sa se pensioneze partial anticipat.(astea sunt vremurile...) Are 5 ani lucrati gr.I.(ar fi o reducere de 2.5 ani) Se ia in ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala mezesagneta mezesagneta Sunt nascuta in 08.09.1956,si am un stagiu de cotizare de 30ani.Pot sa ies in pensie anticipata partiala?daca da cind? (vezi toată discuția)
Cand esti penalizat? terezakarl terezakarl Daca te pensionezi anticipat esti penalizat? Daca te pensionezi partial anticipat sigur esti penalizat! Nu inteleg,as dori un raspuns corect , documentat. (vezi toată discuția)