avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Habitatie viagera

Buna ziua !
Sunt casatorita si sotul meu are o fiica din alta casatorie. Detinem impreuna o casa pentru care am facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera in favoarea acestei fiice. Aceasta fiica deja este aproape mutata in casa noastra desi eu nu doresc, mai mult, pe mine m-au indepartat si locuiesc in casa mostenita de la parintii mei. Cum pot impiedica legal ca aceasta fiica sa nu se mute in casa cat timp exista unul dintre noi in viata, conform contractului?
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: geanistoica , utilizator 15:14, 23 August 2012
Depinde de ce clauze cuprinde contractul, Daca contractul cuprinde o clauza de abitatie viagera care nu depinde de existenta altor persoane, atunci nu puteti sa o evacuati.
Buna ziua!
Daca ne puteti detalia clauzele stipulate in contract, pt a primi un raspuns concret!:)
In contract este stipulat ca respectiva nu poate intra in posesia imobilului doar dupa ce si ultimul dintre noi moare.
Multumesc !
Clauza asta suna mai mult a uzufruct viager, decat a abitatie viagera.
Si totusi cum poate fi evacuata, sub ce forma juridica?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Desfacerea unui contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera dragaeugen dragaeugen in anul 2014 mi-am vandut apartamentul proprietate personala,cumparat inainte de a ma casatori,fiind in divort cu sotia ,am cumparat cu banii obtinuti un alt ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)