Am depus de curand actele pentru a infiinta un srl in cadrul caruia sunt unic asociat si administrator. Si as vrea sa ma si angajez ca si managerul acestei firme este vreo problema ca sunt si unic asociat si administrator?
S-a eliminat prevederea ce interzicea sa avti contract de munca pe firma in cazul asociatului unic.In consecinta puteti avea contract de munca pe soc.chiar daca sunteti unic asociat.
Conform art. 196 indice 1 alin. 3 din legea nr. 31/1990, asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este, insa avand si calitatea dumneavoastra de administrator nu prea se justifica sa fiti si manager, adica din punctul meu de vedere oricum ca administrator faceti ce face si managerul, administrati, conduceti activitatea societatii, angajati, demiteti, incheiati raporturi contractuale etc. Daca nu ati fi avut si calitatea de administrator era justificabil.
Nu ma intereseaza neaparat functia de manager am dat un exemplu. Eu sunt unic asociat si administrator in actele firmei si vreau sa ma si angajez pentru a putea beneficia de un salariu. Nu ma intereseaza neaparat postul este o firma mica de comert online ideea era daca pot sa ma si angajez fiind si administrator si unic asociat!