avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociat unic, administrator si salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociat unic, administrator si salariat

Buna ziua,

Intrebarea mea este daca asociatul unic care este si administrator poate fi si salariat in cadrul acestui SRL. Multumesc.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 21 Septembrie 2016
In legislatia actuala , exista numai prevederea referitoare la un asociat unic sa poata cumula si calitatea de salariat la societatea al carei asociat unic este ...

Art. 196 ind. 1 din legea nr/31/1990:
....
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.
....

In acest caz, calitatea de salariat o poate avea cu c.i.m. si pentru functia de administrator societate comerciala ..

Semnarea c.i.m. :
Persoana fizica in calitatea sa de administrator al unui SRL este persoana care are dreptul sa reprezinte societatea si sa semneze in numele si pe seama societatii orice act juridic emis de catre aceasta inclusiv contractul individual de munca si alte acte juridice ce rezulta pe durata derularii raporturilor de munca incheiate intre SRL si ea in calitate de salariat.
In acest caz persoana fizica in calitatea de reprezentant al angajatorului semneaza orice act juridic in numele acesteia, iar in calitatea sa de salariat reprezinta vointa sa proprie prestand o munca in schimbul unei remuneratii pentru si sub autoritatea persoanei juridice.

Altfel spus, c.i.m. se poate semna de catre asociatul unic/administrator in calitate de reprezentanti ai angajatorului, pe de o parte , si , pe de alta parte, de asociatul unic/ administrator in calitate de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si administrator/ director general Bubinubi Bubinubi Asociatul unic vrea calitate de salariat cu contract de munca - administrator sau director. In ce conditii poate fi angajat administrator si in ce conditii ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca administrator sarmac sarmac Buna ziua La un SRL administratorul unic trebuie sa aiba CIM obligatoriu sau nu? (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Tiinnaa Tiinnaa Poti fi administrator si unic asociat si desfasura activitate in cadrul unei societati comerciale? (vezi toată discuția)