Buna ziua,
Imi cer scuze daca postez gresit sau daca speta mea pare stupida dar situatia este urmatoare,si a inceput sa imi trezeasca niste semne de intrebare mari.
-am un amic plecat in statele unite.In urma lui in Romania au ramas niste bunuri,masina lui mi-a fost lasata mie,si niste probleme de care sa ma ocup adica plata facturilor curente,asigurari si impozite.
-fiindu-mi prieten am acceptat sa il ajut,dar el ramanand fara serivici in statele unite m-a rugat sa ii vand masina si sa rascumpar asigurarile de viata ce le avea aici.
1.Toate bune si frumoase primul aspect ce s-a realizat a fost vanzarea masinii,intru-cat el nu putea sa imi faca procura in USA deoarece avea ceva probleme acolo de natura fiscala adica daca avea o proprietate in Romania trebuia sa plateasca mai mult acolo sau ceva de genu,am mers la o firma de intermedieri.Am trimis la solicitarea firmei actele in original in USA si mi-au venit inapoi semnate de catre amicul meu,tranzactia realizandu-se cu succes din spusele celor de la intermediere.
2.Pentru asigurarile de viata s-a procedat asa:
a.La o societate X a depus el cand a fost in tara cerere de rascumparare si a atasat extrasul de cont al meu,deoarece el nu dorea sa aibe cont in Romania,banii au fost virati mai putin decat ii se comunicase initial.
b.La cealalta societate Y nu a mai fost in tara ca sa faca aceasta cerere de rascumparare,si de buna voie m-am prezentat la societatea de asigurari si i-am spus doamnei respective cum sta situatia,si mi-a sugerat sa formulam o cerere de schimbare titular de pe el pe mine,si ulterior sa cer eu rascumpararea.Ok ajuns acasa ii explic situatia,si ii trimit documentul scanat sa il semneze,si sa m-il trimita prin posta.Documentul nu a mai ajuns cu posta ci doar in format electronic semnat de el.Nu a fost ok la asigurari pentru ca nu se vedea bine.Am ajuns acasa si i-am spus din nou de situatie.El mi-a lasat niste hartii semnate in alb si mi-a zis ori sa ii fac eu semnatura ori sa o copiez de acolo.Am copiat semnatura de acolo,am mers la asigurari mi-au spus ca e ok,si s-a rezolvat situatia si la aceasta firma de asigurari.Din nou banii virati au fost mai putini.
Situatia din acest punct de vedere s-a inchis sa zicem.Mentionez ca cele 3 aspecte s-au petrecut in decursul ultimilor 4 ani si s-au succes in ordine cronologica asa s-au recuperat banii de la firmele de asigurari intai si apoi s-a vandut masina.
Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
- daca tranzactia cu masina s-a realizat corect sau ma pot astepta la surprize?
- in legatura cu asigurarile as dori sa intreb daca ceea ce s-a facut s-a facut bine nu imi surade ideea ca acel document este practic o copie color a semnaturii lui?
Dupa primirea banilor de la asigurari s-au facut investitii in masina pentru a se vinde si a mai trimis si el niste bani la inceput,iar acuma deloc,si ma intreaba de bani am facut calculele pentru ca am pastrat chitante si tot ce a fost nevoie si le-am scanat si le-am trimis si a iesit ca eu am bagat bani din buzunar in plus pentru masina lui iar cand s-a vandut banii i-am trimis lui in USA si o parte unui verisor de-al lui.
Crede-ti ca pot avea probleme?