avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta asigurari!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta asigurari!

Buna ziua,
Imi cer scuze daca postez gresit sau daca speta mea pare stupida dar situatia este urmatoare,si a inceput sa imi trezeasca niste semne de intrebare mari.
-am un amic plecat in statele unite.In urma lui in Romania au ramas niste bunuri,masina lui mi-a fost lasata mie,si niste probleme de care sa ma ocup adica plata facturilor curente,asigurari si impozite.
-fiindu-mi prieten am acceptat sa il ajut,dar el ramanand fara serivici in statele unite m-a rugat sa ii vand masina si sa rascumpar asigurarile de viata ce le avea aici.
1.Toate bune si frumoase primul aspect ce s-a realizat a fost vanzarea masinii,intru-cat el nu putea sa imi faca procura in USA deoarece avea ceva probleme acolo de natura fiscala adica daca avea o proprietate in Romania trebuia sa plateasca mai mult acolo sau ceva de genu,am mers la o firma de intermedieri.Am trimis la solicitarea firmei actele in original in USA si mi-au venit inapoi semnate de catre amicul meu,tranzactia realizandu-se cu succes din spusele celor de la intermediere.
2.Pentru asigurarile de viata s-a procedat asa:
a.La o societate X a depus el cand a fost in tara cerere de rascumparare si a atasat extrasul de cont al meu,deoarece el nu dorea sa aibe cont in Romania,banii au fost virati mai putin decat ii se comunicase initial.
b.La cealalta societate Y nu a mai fost in tara ca sa faca aceasta cerere de rascumparare,si de buna voie m-am prezentat la societatea de asigurari si i-am spus doamnei respective cum sta situatia,si mi-a sugerat sa formulam o cerere de schimbare titular de pe el pe mine,si ulterior sa cer eu rascumpararea.Ok ajuns acasa ii explic situatia,si ii trimit documentul scanat sa il semneze,si sa m-il trimita prin posta.Documentul nu a mai ajuns cu posta ci doar in format electronic semnat de el.Nu a fost ok la asigurari pentru ca nu se vedea bine.Am ajuns acasa si i-am spus din nou de situatie.El mi-a lasat niste hartii semnate in alb si mi-a zis ori sa ii fac eu semnatura ori sa o copiez de acolo.Am copiat semnatura de acolo,am mers la asigurari mi-au spus ca e ok,si s-a rezolvat situatia si la aceasta firma de asigurari.Din nou banii virati au fost mai putini.
Situatia din acest punct de vedere s-a inchis sa zicem.Mentionez ca cele 3 aspecte s-au petrecut in decursul ultimilor 4 ani si s-au succes in ordine cronologica asa s-au recuperat banii de la firmele de asigurari intai si apoi s-a vandut masina.
Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
- daca tranzactia cu masina s-a realizat corect sau ma pot astepta la surprize?
- in legatura cu asigurarile as dori sa intreb daca ceea ce s-a facut s-a facut bine nu imi surade ideea ca acel document este practic o copie color a semnaturii lui?
Dupa primirea banilor de la asigurari s-au facut investitii in masina pentru a se vinde si a mai trimis si el niste bani la inceput,iar acuma deloc,si ma intreaba de bani am facut calculele pentru ca am pastrat chitante si tot ce a fost nevoie si le-am scanat si le-am trimis si a iesit ca eu am bagat bani din buzunar in plus pentru masina lui iar cand s-a vandut banii i-am trimis lui in USA si o parte unui verisor de-al lui.
Crede-ti ca pot avea probleme?
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
logoash, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurari de viata Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Am incheiat o polita de asigurare academica cu asigurare suplimentara de sanatate. Primind dosarul si polita de asigurare am constatat ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)