avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... \"E obligatoriu sa primesc fluturasul?\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"E obligatoriu sa primesc fluturasul?"

Buna ziua,

M-am angajat de curand, am primit deja 2 salarii dar niciun fluturas. E normal? E obligatoriu pentru firma sa-mi dea fluturas?

Multumesc frumos!
Axel
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 20 August 2012
In cazul in care primiti banii in mana e obligatoriu sa semnati stat de plata.. fluturasul de salariu nu e obligatoriu prin lege. Il elibereaza angajatorul care isi respecta salariatii...
Eliberarea fluturasului nu este obligatorie nefiind reglementata de lege.
Puteti in acest sens sa adresati o cerere catre departamentul de resurse umane pentru eliberarea lui.
Daca salarul vi se inmaneaza cash atunci trebuie semnat statul de plata.
Daca plata se face prin virament in contul dvs., solicitati si eliberarea fluturasului.
Nu exista niciun text de lege care sa oblige pe angajator sa elibereze fluturasi de salariu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia angajatorului de a elibera fluturasi de salariu! este obligat sau nu?! roznovanu roznovanu pana pe data de 10.02 2010,am lucrat la o soc.din Afumati,timp de trei ani...in tot acest timp nu am vazut niciodata fluturasul,salariu il primeam in mana ... (vezi toată discuția)
Fluturasi de salariu lupascu lupascu Buna ziua, Cum pot dovedi in urma unui control ca eu am dat fluturasii de salariu angajatilor?Este corect daca salariati semneaza pe fluturasii de salariu ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si ... (vezi toată discuția)