avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei din cea anticipata in cea de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei din cea anticipata in cea de drept.

Buna ziua
mama mea a iesit la pensie anticipata acum trei ani.Anul trecut am depes o cerere la casa de pensi Brasov pt. recalcularea pensiei din cea anticipata in cea de drept deoarece a implinit varsta pensionarii de drept, iar cererea depusa in decembrie 2011 nu a fost solutionata nici pana azi.
Care este termenul in care trebuie solutionata o cerere?
Care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmez pt a putea solutiona cererea depusa la casa de pensie Brasov?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:40, 21 August 2012
Legea 263/2010

Art. 64
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate.
(2) Transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.

Faceti o interventie pe portalul:

[ link extern ]

In care precizati:numele,prenumele,numarul dosarului,motivul interventiei si casa teritoriala de care apartineti.

Sau mergeti in audienta la directorul executiv al casei locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar anticipat mai 2011 Petrus_barbu@yahoo. Com Petrus_barbu@yahoo. Com La 60 de ani m- am pensionat anticipat 39 ani de munca pensie anticipata calculata 460 Ron nici azi nu sint trecut la pensie normala Ce trebuia facuta din ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta cristel52 cristel52 In luna iulie 2011 am implinit varsta de pensionare. Am cerut la data de 28 aug 2011 prin scrisoare cu confirmare de primire, recalcularea pensiei, deoarece ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie zizion zizion pt.diferentele primite de la buget prin hot.jud.pt.anii 2012/2014 am cerut recalcularea pensiei am primit decizia cu o recalc.de doar 8 ronincepand din 1.xll. ... (vezi toată discuția)