avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decizie referitoare la obligatii de plata ANAF pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decizie referitoare la obligatii de plata ANAF pentru mostenitori

Buna ziua . Doresc sa intreb daca este corect ca ANAF sa-mi solicite impozit pe venituri din activitati independente in calitate de mostenitor dupa tatal meu .
Mai precis tata desfasura activitate independenta si nu si-a platit impozitul pentu veniturile realizate bine inteles fara ca noi sa stim acest lucru . El a decedat de un an de zile , iar acum noi ne-am trezit cu o decizie de la finante cum ca am avea de plata o mare suma de bai reprezentind impozit pe venit din activitati independente si diferente de impozit anual de regularizat in suma de 3826 lei .
Mentionez ca am facut succesiunea , dar cei doi frati au renuntat la mostenire in favoarea mea , si probabil de aceea am primit notificare doar eu .
Ce as putea face in continuare , deoarece consider ca nu eu ar trebui sa platesc aceste sume , iar finantele trebuiau sa faca acest lucru cind tata era in viata si nu sa astepte ca sume din 2003 neachitate sa le solicite acum . Din 2003 pina in 2011 consider ca aveau suficient timp sa solicite banii pentru impozit , in caz contra sa faca executare silita .
Eu am mostenit de la tata o casa , dar acum ma vad in situatia in care fiscul ar putea sa-mi puna sechestru pe bunurile care le-am dobindit impreuna cu sotia si sunt ale noastre , nicidecum mostenite .
Se poate ca ei sa puna sechestru pe aceste bunuri ?
Pot sa atac in instanta aceasta decizie , si daca as avea cistig de cauza , in sensul de a se anula aceasta decizie de a plati ceva pentru care nu sunt vinovat

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire va rog ajutati-ma marcellro marcellro Am avut o intreprindere individuala deschisa in sept 2008 iar in iunie 2009 am inchis-o. Am facut toate demersurile necesare dar am o problema la finante. Am ... (vezi toată discuția)
Clarificari partaj cota majoritara burgcrist burgcrist Buna ziua, In timpul unei casatorii: -s-a cumparat un apartament prin credit ipotecar banca, avansul fiind achitat de unul dintre socrii prin OP, direct ... (vezi toată discuția)
Declaratie sanatate mmanu mmanu buna ziua va rog sa ma asistati in completarea declaratiei anuale la sanatate anul trecut am inceput activitate pe pfa in partida simpla, am depus decl. la ... (vezi toată discuția)