buna ziua
va rog sa ma asistati in completarea declaratiei anuale la sanatate
anul trecut am inceput activitate pe pfa in partida simpla, am depus decl. la sanatate si la venit anual/estimat am trecut venitul din decizia de impunere de la finante cel la care impozitul au calculat tva, adica venitul impozabil, nu stiu daca am facut bine
acum trebuie sa depun iar la sanatate si pentru ca nu am avut un an intreg lucrat am iar venit anula/estimat trec tot cum am in decizia de la finante, venitul la care se calculeaza impozitul estimat?
la finante am depus si declaratie pt regularizare impozit pentru veniturile realizate anul trecut si am primit decizie,.
in declaratia de la sanatate este un rand unde am inteles ca trebuie sa trec pentru regularizare si anume :
diferenta de venit fatza de venitul estimat, conform decizie de impunere anuala : aici trec venitul din decizia de impunere de la finante, acel venit la care se calculeaza 16 %?
sau pe peste tot trebuie sa trec venitul efectiv realiat, cifra mea de afaceri
multumesc
am gasit un raspuns va rog sa imi confirmati daca este corect
ca si pfa platesc sanatate la venitul impozabil, adica venituri-cheltuieli
Cotele de contributie la Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate
Conform OUG nr. 226/2008, publicata in MO nr. 899/31.12.2008, cotele de contributie de asigurari sociale de sanatate aferente anului 2009 sunt urmatoarele:
* Angajatori - 5,2% la fondul de salarii;
* Salariati - 5,5% la veniturile din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
* Persoanele care se asigura facultativ - 10,7% la valoarea a doua salarii de baza minime brute pe tara;
* Persoanele care realizeaza venituri impozabile din: activitati independente, agricultura si silvicultura, cedarea folosintei bunurilor, dividende si dobanzi, drepturi de proprietate intelectuala, alte venituri care se supun impozitului pe venit - 5,5% la venitul impozabil.