avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie- Va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie- Va rog ajutati-ma!

Buna ziua, am 38 de ani si impreuna cu mama mea si cei doi copii traim in spaima in fiecare zi din cauza sotului care ne-a distrus viata. Am depus cererea de divort la sfarsitul lunii aprilie, iar prima infatisare este pe 13 septembrie. Datorita violentei sotului meu am depus si urmatoarea cerere:evacuare, EXERCITARE AUTORITATE PÃRINTEASCÃ, EMITERE ORDIN DE PROTECŢIE.
As dori sa stiu cum se procedeaza pentru ca cererea de mai sus se judeca tocmai in data de 3 octombrie iar pana atunci este imposibil de trait cu acest om.
Avem plangerile de la politie, plus plangerile depuse de copii la protectia copilului.
Care sunt sansele sa se mai dea un termnen pentru judecarea ordinului de protectie? Se poate solutiona din prima data a judecatei? Sotul m-a amenintat ca avocatul lui va cere amanarea a cat mai multor termene pentru a ramane in continuare in casa noastra! Este posibil sa faca una ca asta doar ca sa se razbune si sa incerce sa ne dostruga in continuare? Cat de mult poate dura un astfel de proces, in situatia in care noi suntem presati de luni de zile de acest om, suntem amenintati cu moartea si batjocoriti? Precizez ca casa este a mamei mele, iar eu apar pe actul de proprietate ca mostenitor. Va rog ajutati-ma! Sunt disperata. Va multumesc!:(:(:(:(:(:(:sorry:
Trebuie sa faceti o cerere de Ordonanta presedintiala cu cele solicitate de Dvs., chiar pe baza primului dosar-divortul.
Ordonanta presedintiala se judeca cu celeritate.
Nu ati precizat un aspect important si anume daca sotul detine mutatie la acea adresa
Dar cu ce difera aceasta ordonanta de ceea ce am depus noi, aceea evacuare si ordinul de protectie? Ne ajuta asta intr-un fel? Si cat poate dura procesul in cazul descris de mine mai sus, tinand seama de violenta sotului?
De asemenea, cat poate dura divortul? Tinand seama ca am 2 copii care vor sa ramana cu mine. Am inteles ca sunt in jur de 3-4 termene de judecata, pentru ca am inteles ca numai dupa divort sotul poate parasii casa pentru ca pana atunci refuza sa plece

Da, pe buletin acesta are adresa cea la care locuim acum.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
gi-jane2, moderator
Pe calea ordonantei , puteti obtine o hotarare mai rapid. Ar trebui sa apelati la un avocat sa ceara pe aceasta cale evacuarea individului. Pe calea ordonantei sunt niste conditii clare de indeplinit, chiar aveti nevoie de avocat, nu va permiteti sa gresiti.
Solicitati in dosarul in cauza preschimbarea termenului. Aratati in cererea de preschimbare a termenului urgenta de solutionare a cauzei.

Alte discuții în legătură

Ordin de restictie marina eusenia marina eusenia Cum pot optine un ordin de restrictie?sotul e violent verbal si fizic cu mine si copilu de 14 ani,tin sa precizez e eliberat conditionat!ce pot face sunt ... (vezi toată discuția)
Abuzata fizic in fata copiilor Oanamares Oanamares Ce ar putea face o persoana abuzata fizic si verbal in fata copiilor, in afara de o plangere la politie, insotita de un certiicat medico legal? Parasitea ... (vezi toată discuția)
Agresiunea fizica in cuplu mirunaddd mirunaddd Sotul meu m-a batut foarte tare acum cateva zile in fata copiilor. Mi-a luat telefonul si nu am putut chema politia in noaptea aceea, dar vecinii au auzit tot. ... (vezi toată discuția)