Tatal meu se confrunta cu urmatoarea situatie neplacuta: in urma decesului tatalui (in speta bunicul meu) in anul 1984 au ramas aprox. 4 pogoane de pamant, suprafata ce ar fi trebuit impartita in mod egal intre cei cinci copii ai familiei (deoarece decedatul nu a facut vreun act pe numele unuia sau altuia dintre copii).
Dezbaterea mostenirii pentru acest pamant nu s-a realizat pana in prezent.
Primaria de pe raza comunei defunctului parinte a eliberat acum mult timp titlul de proprietate al acestuia (in original) unuia dintre copiii urmasi (in speta unei surori, cu care tatal meu nu vorbeste de mai bine de 20 de ani), acesta dispunand dupa bunul plac impartirea terenului.
Tatalui meu i-a revenit (la indicatiile surorii) o suprafata anume pe care a dat-o partial in arenda (cultura de grau). In fiecare an, tatal meu se ducea si-si ridica partea de grau aferenta.
Anul acesta, respectiva sora s-a dus la depozitul de grau al asociatiei la care tatal meu avea arondata respectiva suprafata si sub un anume pretext a ridicat cantitatea de grau aferenta in numele tatalui meu (pe care binenteles refuza sa o mai dea si nici macar nu mai recunoaste ca a ridicat-o ea, in ciuda celor sustinute de administratorul depozitului de grau, care dupa parerea mea are o parte din vina). Ea, ca de altfel toti urmasii (inclusiv tatal meu) nu detine un certificat de mostenitor nici pentru partea sa si nicidecum pentru intreaga suprafata.
Ce posibilitati are tatal meu pentru recuperarea prejudiciului? (mentionez ca intentioneaza sa deschida o actiune pentru stabilirea clara a succesiunii, dar pana atunci....exista vreo sansa sa recupereze cantitatea de grau?)
Poate face reclamatie sau plangere? daca da...catre cine? (politie?, etc.), impotriva cui mai exact? (a surorii?, a administratorului de la depozit? sau a ambilor?) si ce motiv ar trebui invocat?