Buna ziua ! in anul 2007 tatal meu a avut un accident rutier cu un motociclist, in urma accidentului s-a ajus la plata sumei de 30 de mil recuparator fiind Banca [Editat] beneficiar Asociatia Fondului de Protectie al Victimelor! problema este ca ultima notificare a fost in anul 2008 in luna mai, si au intentat proces pe data de 27.02.2012, dupa cate am inteles si am citit prin cartile de civil ar fi prescriptia de 3 ani de zile, iar in cazul meu este mai mare de 3 ani si anume sunt 4 ani si ceea ce ar insemna ca este prescris!
Intrebarea mea este: intr-adevar este de 3 ani ? sau 5 ani? pentru ca asa as putea invoca exceptia presciptiei la primul termen!
Va rog mult sa ma ajutati pentru ca termenul este in septembie pe 6 si sa am timp sa ma pregatesc!
Termenul de prescriptie este de 3 ani dar se calculeaza nu de la data producerii accidentului ci de la data la care hotararea prin care s-a acordat suma de 300 milioane a ramas definitiva si irevocabila. Banuiesc ca a existat un proces in acest sens, iardaca acesta s-a finalizat in 2010, de exemplu, termenul de prescriptie se implineste in 2013
Plus ca exista si unele situatii in care termenul de prescriptie se intrerupe.
Prezentati actele unui avocat pentru a avea certitudinea ca s-a implinit termenul de prescriptie
Nu a existat nici un proces pana acum, firma de asigurare incearca acum sa isi recupereze banii prin proces, problema este ca de la ultima plata din 2008 ( si ultima notificare a lor) nu s-a mai platit nimic si nici nu l-au mai somat sa plateasca...deci prescriptia curge din mom ala din 2008 si nu avea ce sa intrerupa pt ca nu s-a mai platit nimic si nici de somat nu l-au mai somat! si ei au introdus actiunea in 2012, deci este prescrisa...
Executare silita
romeo_sms
buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi ... (vezi toată discuția)