avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi personale sunt cu titlu executoresc,deci o poate executa silit direct.intrebarea mea este :ar putea beneficia de legea prescrierii daca din 06.2007 nu a mai platit nici o rata?
in data de 03.02.2009 a venit o somatie in care spunea ca in baza titlului executoresc mama este somata ca in 1 zi plateasca integral creditul(scria undeva sus in colt :dosar executare nr...../2008.
de curand o firma de recuperare o ameninta prin somatii ca o executa silit, dar creditul nu s-a prescris?adica din 2006 pana in 2013 nu au trecut 3 ani?
vreau sa stiu ce le pot spune si eu celor de la firma de recuperare,am citit undeva ca si somatia poate intrerupe termenul de prescriere sau daca banca alege alta firma de recuperare se prelungeste termenul?cum aflu daca creditul a fost declarat scadent anticipat sau calculez inceperea termenului de prescriere de la ultima rata din graficul de rambursare?

[ pe forum, scrieti cu litere mici, multumesc]
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:57, 21 Februarie 2013
In 2008, a fost intrerupt termenul de prescriptie, conteaza ce acte s-au mai facut din 2009 incoace, se prea poate sa se fi prescris daca tot cei de la firma de recuperare va notifica.
Calculati termenul de la data la care creditul a fost declarat scadent anticipat. Termenul de prescriptie este de 3 ani.

Somatia intrerupe curgerea termenului de prescriptie cu conditia sa fie urmata si de alte acte de executare. Daca nu ii urmeaza alte acte de executare, atunci executarea se perima si va trebui pornita o noua executare.
Termenul de prescriptie este intrerupt daca creditorul face dovada punerii in intarziere. Toate documentele ar fi trebuit trimise cu confirmare de primire altfel nu se poate face dovada punerii in intarziere fara ,,recunoasterea'' dvs..
Daca ajungeti in instanta invocati exceptia prescrierii dar, inainte de asta, verificati atent daca ati semnat vreo adresa de la banca sau firma de recuperare. Daca ati fost ,,inspirata'' si nu ati semnat nimic incercati sa evitatyi semnarea vreunui document venit cu confirmare de prumire, in rest totul tine de noroc.
Simpla notificare nu e act intrerupator al termenului de prescriptie, iar sub noul cod civil, punere in intarziere intrerupe prescriptia numai daca e urmat in termen de 6 luni de chemare in judecata.
Termenul de prescriptie nu se intrerupe nici daca banca schimba cesionarul.
Nu aveti ce sa le spuneti celor de la recuperari.. alegeti sa platiti sau sa nu platiti, iar daca va treziti in executare silita, puteti contesta, invocati prescriptia.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie civil cu dosar penal legat de credit nevoi personale seppuku seppuku Buna seara! In iunie 2003, la insistentele sefului meu de la firma unde lucram, am luat un credit de nevoi personale pentru redresarea firmei. Seful a incheiat ... (vezi toată discuția)
Datorii mai vechi de 10 ani la firme de recupeare! Danissia Danissia Am avut se pare doua restante de plata la un card de credit si la un credit. Am achitat creditele insa se pare ca m.au scos restanta cu inca o rata sume care ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)