eu cred ca dvs si avocatul pe care l-ati angajat aveti dreptate...
creditul a fost prescris... ... cel mai tarziu in ianuarie-februarie 2012...
Potrivit prev.art.405 (2) C.pr.civ. " Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita".
Contractul de credit, in temeiul legii bancare, are caracter de titlu executoriu.
Dreptul bancii de a cere executarea silita s-a nascut din momentul in care imprumutatul nu si-a platit cel putin trei rate. Cam toate bancile au trecut in contractul de credit acea perioada de 90 de zile care se refera la sumele restante, perioada dupa care banca isi poate recupera dauna.
Consider ca termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita a unui titlu provenit dintrun contract de credit bancar, incepe sa curga dupa aceste 90 de zile in care imprumutatul a inregistrat sume restante.
1. Notificararea creditorului sau celui care il reprezinta nu are caracter de act de executare. Termenul de prescriptie al dreptului de a cere executarea silita se intrerupe de la data depunerii cererii de executare la organul de executare silita, respectiv executor.
2. In privinta sumei imprumutate si care face obiectul contractului de credit, termenul de prescriptie curge - in acceptiunea mea - dupa expirarea celor 90 de zile in care imprumutatul nu a mai restituit cel putin 3 rate .
Daca ar fi altfel, banca ar putea astepta si 10 ani sa curga dobanzi si penalitati, si abia dupa aceasta perioada sa inceapa executarea silita, considerand ca dobanzile si penalitatile ii sunt indestulatoare si ca este momentul sa-l execute silit pe debitor.
www.avocatnet.ro/content/for...