avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Suport legal desfiintare loc de joaca/parc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Suport legal desfiintare loc de joaca/parc

Buna ziua,va contactez in legatura cu cateva indicatii cu privire la o procedura legala de desfiintare loc de joaca in Sector 1.
In fata apartamentului in care locuiesc se afla un parc cu loc de joaca situat la aprox 2m de bloc. Zgomotul produs de copii/parinti este infernal si as dori sa stiu unde in lege sunt specificate conditiile de amenajare a unui loc de joaca si daca exista o baza legislativa pentru desfiintarea acestuia.
Cel mai recent răspuns: VassA , utilizator 14:47, 9 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mmda ! 1) depuneți Primăriei Sector 1, o Cerere prin care-i solicitați desființare acelui loc de joacă (faceți-i o descriere concretă și corectă a acelui loc de joacă ca să nu aveți surprize de confuzie din partea Primăriei).Invocați printre alte motive : distanța inadmisibilă a amplasării locului respectiv de joacă ; zgomotul infernal făcut de copii și de însoțitorii copiilor (aveți drept de odihă chiar și ziua între orele 12, 00 și13,00, bază L- 61/1991 modif. și repub. ordinea si linistea publică).
2)
Vă fac cunoscut o spetă - DECIZIE Nr. 1905
Ședința publică de la 18 2008, a Curții de Apel Craiova chiar împotrva unui loc de joacă al Primăriei.

cauză de lucru judecat perfect valabilă în cazul dvs., studiați-o cu mare atenție și invocați-o în ajutorul dvs. în acea cerere de desființare către Primărie : [ link extern ]

3) o plângere la Comisariatul Național pt. Protecția Consumatorilor invocând motivele de mai sus precum și altele.

4) NU comunicați celor două faptul că ați mai depus o cerere sau plângere și la . . . .
multumesc foarte mult de raspuns, voi proceda conform celor mentionate... am depus la ADP o cerere pentru desfiintare a acestui loc de joaca, insa mi s-a raspuns ca locul de joaca a fost construit la cererea locuitorilor, insa nimeni nu a facut o cerere in acest sens.

Va rog sa va continuati ideea la punctul 4) , deoarece nu se vede continuarea mesajului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O.K ! treburile încep să intre-n normal, începeți să prindeți sub controlul dvs. situația, deoarece :
A.
1) au căzut în plasă cei de la ADP : a) păstrați cu SFINȚENIE răspunsul anexându-l la exemplarul nr.2 al Cererii ce le-ați înaintat-o ; b) mai târziu și potrivit următorului răspuns ce-l veți solicita repede în scris către ADP și ținând cont de soluționarea sa, îi veți chema în judecată ca să-i forțați să desființeze locul de joacă.
2) formulați cu tact și respect (”Subsemnatul. . . ., domiciliat în . . ., vă solicit respectuos . . . ) o Cerere (tot în 2 exemplare-idem procedura celeilalte) prin care le solicitați să vă comunice următoarele : acte, date, informații.Atenție ! exact în ordinea care le-am menționat eu (va fi în binele dvs.) Le veți solicita să vă comunice : 1.copie xerox de pe ”cererea locuitorilor” care au solicitat construirea acelui loc de joacă ; 2.baza legală de construcție a locului de joacă ; 3.copie xerox de pe Planul și documentația (dacă vă pretind plata copiilor xerox, executați cerința lor, nu e mare costul) care au stat la baza construirii acelui loc de joacă ; 4.copie de pe hotărârea C.Local de sector ; 5.copie de pe Autorizația sanitară ; 6.alte acte care au stat la baza construirii acelui loc de joacă.
B.
1) NU luați ca fiind corecte/adevărate informațiile verbale ”insa nimeni nu a facut o cerere in acest sens.” Până la proba contrarie NU aveți încredere în nimeni (va fi spre binele dvs.).
C.
cu privire la cerința către mine a pct. dvs. nr.4 : era vorba despre Cererea dvs. de la pct. nr.1 al răspunsului meu ce v-am rugat s-o face-ți către Primăria sector 1 și respectiv pct. meu nr.3, cu privire la Plângerea către Comisariatul Național pt. Protecția Consumatorilor București.




am vazut cateva cazuri pe internet legate de desfiintare locuri de joaca la cererea locatarilor. am vb si cu presedintele de bloc si a fost de acord pentru ca locatarii sa fie consultati in problema desfiintarii locului de joaca
credeti ca aceasta metoda ar fi mai eficace?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la noile dvs. informații postate Miercuri, 29 August 2012, 20:35,
- dacă aveți SPRIJINUL și înțelegerea/cuvântul președintelui și Asociației de proprietari și dacă se rezolvă cât mai repede posibil : DA, ar fi indicată soluționarea sub acest aspect.Dar NU ei desființează respectivul loc de joacă, aceștia doar SOLICITÃ Primăriei Sector 1.Acțiunea trebuie grăbită, durează-n timp (plus birocrația instituțiilor statului de drept).Totuși, EU nu cred că ceilalți locatari ce au copii vor renunța.Se vor realiza două tabere, chiar dacă minoritatea se supune majorității.Concluzionând : merită să depuneți toate diligențele necesare sub forma mai sus pusă-n discuție.

Alte discuții în legătură

Suport legal desfiintare loc de joaca/parc Danadutu Danadutu Buna ziua. Va rog frumos sa-mi acordati si mie suport legal in demersul meu de desfiintare a locului de joaca existent in fata blocului. Am urmat indicatiile ... (vezi toată discuția)
Parc de copii in fata geamului Elenna25 Elenna25 Buna ziua, Este legala amplasarea unui parc de copii/topogan in fata geamului de la balcon? Mentionez ca stau la etajul 1 iar parcul este amplasat la circa 5 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, povestea se intampla in bucuresti in sectorul 3, cand ... Gabriella& Gabriella& Buna ziua, povestea se intampla in Bucuresti in sectorul 3, cand ne-am mutat prin anul 2003 era liniste, de cativa ani nu mai este, in lateralul blocului in ... (vezi toată discuția)