avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la co dublu in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la co dublu in perioada de preaviz

Avem in unitate un angajat care a beneficiat de banii pe co aferent anului in curs dar si de 21 de zile efective, din cele 25 la care avea dreptul (pt 4 zile a avut rechemare din co). In momentul de fata este in preaviz si solicita cele 4 zile de co, dar intrucat in ccm specifica ca tb sa munceasca doar 4 ore si sa fie platit integral pe durata preavizului, el cere 8 zile de co pentru cele 4 ce i se cuvin?
Se poate asa ceva? Pt mine a fost o aberatie dar cum stiu sigur ca vom ajunge in instanta as vrea sa mai aflu si alte pareri daca se poate. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 12:29, 23 August 2012
salariatul se afla in preaviz, deoarece ii va inceta CIM in baza carui temei legal? (concedire sau demisie)
Nu are cum sa solicite 8 zile de CO, daca mai are de efectuat doar 4 zile ... chiar daca ccm prevede reducerea timpului de munca pe durata preavizului , el va fi pontat tot 8 ore.zi si platit tot atatea .. in acest sens, el nu poate solicita decat 4 zile de CO.
concediere
freeelis a scris:

Nu are cum sa solicite 8 zile de CO, daca mai are de efectuat doar 4 zile ... chiar daca ccm prevede reducerea timpului de munca pe durata preavizului , el va fi pontat tot 8 ore.zi si platit tot atatea .. in acest sens, el nu poate solicita decat 4 zile de CO.

Asa am zis si eu dar am considerat ca e mai bine sa mai intreb si pe altcineva
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
mihadoro07, utilizator
Incercati si varianta:
Nu aprobati restul de CO (4 zile din cele 25) pe motiv ca nu a fost programat CO in aceasta perioada (daca asa si stau lucrurile).
Oricum practic facand legatura cu perioada efectiv prestata, ii veti platii integral CO/2012 pentru aproape 8 luni lucrate din 12, si nu sunteti obligat de nici o prevedere legala sa platiti drepturi salariale mai mult decat trebuie.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz danuttunad danuttunad Buna ziua, As vrea sa ma ajutati cu un raspuns si anume,daca am 7 zile de concediu de odihna neefectuate aferente anului 2010,iar in data de 14.12.2011 am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)