avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa

in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui.
in 1997 tatal meu a decedat.
in 2004 bunicul a decedat.
in 2006 eu am finalizat contructia. nu am avut autorizatie de construire si nu am primit amenzi de nicaieri.
in 2009 am declarat casa la primaria din comuna pe numele meu, folosindu-ma de un articol din legea 50/1991 a constructiilor conform caruia daca se construieste fara autorizatie si in 2 ani primaria nu da amenda, casa se poate declara la primarie. intrebare: sunt proprietar pentru ca sunt prins in registrul agricol al comunei sau este nevoie de ceva in plus pentru a fi proprietar cu acte in regula? inca nu s-a dezbatut succcesiunea pe terenul de sub casa.
in 1994, cand tata a inceput casa, a obtinut de la primarie un certificat de urbanism, dar in registrele acestora nu se regaseste, cu toate ca e semnat si stampilat.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 13:12, 17 Ianuarie 2009
Dumneavoastră sunteţi proprietar asupra terenului şi casei prin moştenire (îl moşteniţi pe bunic prin reprezentarea tatălui dumneavoastră predecedat). Vă mai trebuie un certificat de moştenitor care să ateste acest lucru.

Liviu S.Bordaş
Incercati sa faceti demersuri la Primarie.Formulati o cerere prin care solicitati emiterea autorizatiei de construire (modernizare dupa caz) si procesul-verbal de receptie al constructiei.Practic figurati la Primarie ca si Proprietar al casei insa nu aveti titlu pentru aceasta constructie.
Este incurcata situatia dvs. deoarece certificatul de urbanism este emis pe numele tatalui dvs. iar succesiunea de pe urma acestuia nu este dezbatuta.
Ar trebui dezbatuta succesiunea de pe urma tatalui si dupa aceea sa solicitati autorizatia de construire de la Primarie (folosindu-va de acel certificat de urbanism) iar dupa emiterea acesteia, procesul-verbal de receptie al constructiei, dupa care puteti intabula imobilul.
Acum, nu stiu dar daca mai sunt si alti mostenitori, situatia se complica....

Av. Cermak Iuliana

Da, e important daca mai sunt alti mostenitori dupa tata, respectiv dupa bunic.
Daca nu sunt, e asa cum spune Liviu mai sus. Altfel, se complica.
si pana la urma devin proprietar in virtutea dreptului de mostenire, atunci cand se va face succesiunea, sau este necesar sa obtin autorizatie de construire si toate cele ?

mostenitori mai sunt, tatal meu mai avea 2 frati, iar cu unul dintre ei nu ma inteleg deloc, e genul de om care provoaca belele incepand cu secunda in care deschide ochii dimineata. cu ei voi imparti terenul si restul mostenirii, dar la casa nu pot avea nici un fel de pretentii, mai ales acum cand am declarat-o la primarie si voi plati impozit pe ea.

bunica mea a mostenit dupa bunicul meu 62%, avand 3 copii impreuna. dupa ce moare ea, eu il mostenesc pe bunic cat? 33% ? sau mai bine zis, daca nu s-a dezbatut succcesiunea, in ceea ce priveste mostenirea dupa bunicul meu care este cota mea , dupa ce moare si bunica ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
leorot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! părinții mei au construit o casă în 1994 fără ... Tudor D. Tudor D. Bună ziua! Părinții mei au construit o casă în 1994 fără a avea acte pe teren. Terenul pe care se află casa este intro comună în Jud Neamț, este ... (vezi toată discuția)
Teren pe un nume si casa pe alt nume crynaku crynaku casa are autorizatie de constructie pe numele tatalui si terenul este trecut in titlul de proprietate al bunicului decedat dupa mama,mentionez ca la acest ... (vezi toată discuția)