avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Socrii mei detin acte de proprietate in casa in care locuiesc momentan si eu cu sotul meu am vrea ca ei sa ne faca acte pe casa noua.Ce acte ne-ar trebui si cam cat ar costa aceste acte?mentionez ca situl mai are 3 frati si daca socrii ne fac acte ei ar mai avea drept dupa ce ei mor?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:16, 23 August 2012
Depinde ce fel de acte au socrii dvs. Daca au titlu de proprietate pe numele lor pentru teren, daca acea casa despre care vorbiti este construita de ei sau este mostenita de la parintii lor.
In cazul in care sunt proprietari unici atat pe teren cat si pe constructii ar putea sa va vanda casa si o parte de teren. Pentru aceasta va trebuie documentatie cadastrala pe intreaga suprafata unde se afla constructia si apoi documentatie de dezmembrare a imobilului cu suprafata ce o cumparati de la ei. Daca intocmiti acte de vanzare cumparare prin notariat, dupa decesul lor casa si acel teren nu vor mai intra in masa succesorala. Fratii sotului vor veni la mostenire pentru celelalte bunuri ramase de la socrii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Cumpărare moștenire nedezbătută. care este calea cea mai puțin costisitoare? Petro2 Petro2 Cum fac sa cumpar o mostenire care inca nu e dezbatuta? Este vorba despre un teren si as vrea sa cumpar jumatate din el. Nu are carte funciara. Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumpărare Anca Vasilica Anca Vasilica Buna ziua! Am început o construcție împreună cu logodnicul meu la soacra mea pe pe acelasi pamant unde este si casa ei doar ca este separat nu este legat ... (vezi toată discuția)