avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Din cate stiu eu cam 100 % se resping astfel de cereri daca s-a sustras cativa ani de la executarea pedepsei...
Nu e vorba de lege...neaparat...ci cumva de interpretarea ei...
Intradevar aveti dreptate conditiile art 59 pot fi foarte usor jonglate,dar nu este normal sa se intample asa!
Acolo unde legea lasa loc de interpretari,judecatorul nu ar trebui sa se foloseasca de aceste aspecte ca sa dea hotarari strambe pe cu totul alte considerente decat cele prevazute de lege,astfel nascandu-se abuzuri si nedreptati facute de chiar cei care ne impart dreptatea!
In mod normal daca sustragerea de la executare nu este prevazuta ca o situatie agravanta pentru condamnat ea nu ar trebui sa folosita pentru a diminua sansele celui condamnat la librare conditionata!
Ceea ce ma sperie este procentul mare de judecatori care o aplica,si sunt sigur ca acei judecatori sunt capabili sa strambe legea si in cazuri cand interesul le-o cere!
Asta cred ca se intampla datorita legislatii permisive si a faptului ca judecatorii sunt pe pozitii de mici dumnezei.
In cauzele evidente si dovedite de erori judiciare savarsi de unii, ar trebui exclusi din magistratura si obligati sa repare prejudiciile din patrimoniul personal,astfel cred ca s-ar imbunatati calitatea actului de justitie