avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

Buna dimineata,
Va consult in legatura cu o situatie,dupa decesul cumnatei mele (in anul 2009) ,care NU AVEA COPII :
Sotul este in viata.
Decedata are trei frati.(sotia mea si inca doi) .
Socrii mei s-au stins si dansii (2010,respectiv,2012),deci,dupa decesul cumnatei.
Intre soti, nu au fost testamente sau alte imputerniciri.
Prima intrebare :
Daca succesiunea are loc in timpul vietii cumnatului meu, CE COTA DIN AVERE REVINE FIECARUIA ? (Deci,sotul supravietuitor si trei frati ai decedatei)
A doua intrebare:
Daca lasam ca viata "sa curga",fara a mai face succesiunea,cat timp traieste cumnatul ,atunci CE COTA DIN AVERE MOSTENESC RUDELE DIN PARTEA CUMNATULUI SI CAT REVINE FRATILOR CUMNATEI MELE ?
Multe multumiri !!!
Tot binele din lume !!!!
Cu tot respectul , Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:50, 24 August 2012
Cumnatul mosteneste 1/3 din ce intra in masa succesorala din partea sotiei sale. Cota nu se mareste sau micsoreaza odata cu trecerea timpului.
Succesiunile se dezbat in ordine, dupa data la care a decedat fiecare, deci dupa decesul cumnatului, se va dezbate intai suucesiunea dupa cumnata, cumnatului se va socoti ca-i revine 1/3 si 2/3 in final, fratilor ei care au de dezbatut succesiunea si dupa parinti.
Abia apoi veti dezbate ( mostenitorii ) succesiunea dupa cumnat care va cuprinde si acea treime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Incers sa va expun situatia cat mai clar si concret,sa pot primi un raspuns corect . Tata a decedat,de curand. In timpul vietii ... (vezi toată discuția)